Претрага
Претрага
Close this search box.

Ponovo raspisan tender za sređivanje Kineske četvrti

Foto: pixabay

Nakon što je u februaru obustavljen tender za uređenje javnih površina s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem u Kineskoj četvrti, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je za taj posao raspisala novu javnu nabavku.

Reč je o nastavku radova u bloku ograničenom Ulicom despota Stefana, Mostom slobode, Sunčanim kejom i novoplaniranom ulicom, za koje je projekat uradio “Šidprojekt”, a procenjeno da će deo prve i druga faza radova koštati gotovo 58,8 miliona dinara, bez PDV-a.

Interesantan je podatak da je Gradska uprava prethodni tender obustavila jer je jedina pristigla ponuda 22,6 miliona dinara premašila tada procenjenu vrednost radova (47.019.290), a Novosadski “Put invest” ponudio je da završi posao, zajedno s firmama “Energotehnika – Južna Bačka” i “AB&CO Geosystems”, za 69,7 miliona dinara.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, u prvoj fazi je planirana nabavka i ugradnja urbanog mobilijara i prateće opreme, odnosno 72 klupe, 64 korpe za otpatke, kao i 32 nosača za bicikle. U drugog fazi uređivanja Kineske četvrti i okoline predviđeno je najpre rušenje starih kolovoza, ivičnjaka, pešačkih i biciklističkih staza, šahtova, kao i izmeštanje instalacija. Nakon raščišćavanja terena, sledi izgradnja novih saobraćajnica, staza i parkinga od odgovarajućih montažno-betonskih elemenata. Kada je reč o infrastrukturi, planirano je izmeštanje instalacija, kao i izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže. Osim toga, tenderom je obuhvaćena i nabavka i ugradnja nove javne rasvete, te je planirano postavljanje ukupno 64 svetiljke na 58 stubova.

Rok za podnošenje ponuda na tenderu je 5. maj, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka. Odabrani izvođač će sve predviđene radove morati da završi za najviše 150 kalendarskih dana, a interesentan je podatak da je na prethodnom tenderu taj rok bio 270 dana.

Imajući u vidu sve predviđene rokove, te da je potreban određen period za uvođenje izvođača u posao, radovi će, ukoliko tender uspe, najverovatnije početi sredinom juna.

Izvor: Dnevnik

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti