Претрага
Претрага
Close this search box.

Srpske firme izlagači na sajmu “Fruit Logistica 2020” u Berlinu

Delegacija Pokrajinske vlade predvođena pokrajinskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjenom Bjelićem, boravi u dvodnevnoj poseti Berlinu, gde je u toku međunarodni sajam proizvođača voća i povrća “Fruit Logistica 2020”.

Reč je o jednoj od vodećih manifestacija među proizvođačima svežeg voća i povrća, koja se svake godine održava u Berlinu. Ovogodišnji “Fruit logistik” okupio je preko tri hiljade izlagača iz gotovo sto zemalja i regija, među kojima je i AP Vojvodina.

Na berlinskom sajmu učešće su uzeli privatna porodična farma trešanja “Sweet Charry Lady”, plantaža lešnika “Vranić”, zadruga proizvođača povrća i ratarskih kultura “Agronom”, proizvođač i izvoznik nektarina “Sirmium Fruit”, zemljoradnička zadruga “Кrsturska paprika”, kompanija “Carska bašta”, koja okuplja lokalne proizvođače povrća, porodični proizvođači jabuka “Vlabons Group”, kao i zadruga proizvođača jabuka COPA.

Obilazeći zajednički štand predstavnika Vojvodine, sekretar Bjelić je izrazio zadovoljstvo što kompanije sa teritorije naše pokrajine, uz uspešnu saradnju sa Razvojnom agencijom Vojvodine, redovno učestvuju na svetskim sajamskim manifestacijama i što im je ponuda iz godine u godinu sve kvalitetnija.

On je podsetio na to da su u pitanju najfrekventniji sajmovi, gde je neophodno pružiti maksimum, i izrazio nadu da će kvalitetnom prezentacijom potencijala Vojvodina ostvariti značajne kontakte sa vodećim svetskim firmama u oblasti proizvodnje voća i povrća i tako privući kvalitetne investicije.

Ova velika manifestacija, pored brojnih proizvođača, okuplja uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport i logistiku i sve one koji čine deo velike slike ovog sektora.

U delegaciji Pokrajinske vlade na berlinskom sajmu su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj i šef Sektora za promociju u Razvojnoj agenciji Vojvodine Olivera Кovačević.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti