Jedan deo zgrada već je dobio fasadu, a sada slede unutrašnji radovi, Foto: Nikola Bilić, nsuzivo.rs

Radovi na 9 novih zgrada u naselju Jugovićevo ulaze u finalnu fazu. Polako se privode kraju grubi građevinski radovi. Jedan deo zgrada već je dobio fasadu, a sada slede unutrašnji radovi kao i uređenje pristpunih saobraćajnica, parkinga i prateće infrastrukture.

PRVA FAZA USKORO GOTOVA

U prvoj fazi projekta grade se 1.972 stana u 12 zgrada, 3 zgrade su već useljenje, dok je ostalih 9 u završnoj fazi izgradnje, s a useljenje se očekuje do kraja godine. Do sada je izgrađeno 6 saobraćajnica od 1.314m, koje će osvetljavati 57 stubova javne rasvete.  Već je u funckiji  610 parking mesta za stanovnike prve tri lamele.  Zavšreno je 1.807m pešačkih i 314m biciklističkih staza. U toku je izgradnja saobraćajnih površina, parkinga i prateće infrastrukture za ostalih 9 objekata

U prvoj fazi projekta grade se 1.972 stana u 12 zgrada (Foto: Nikola Bilić, nsuzivo.rs)

DRUGA FAZA, SUPERMARKET, ŠKOLA

Uskoro kreće i druga faza gradnje objekata u ovom naselju, u pitanju su 4 zgrade koje će se nalaziti u centralnom delu naselja uz ulicu Aleksandra Benjaka.

Na ovom mestu nalaze se već objekti čija je gradnja počela pre više od decenije. Ti objekti biće uklonjeni i na tom mestu gradiće se 4 nova poslovno-stambena objekta. Ono što izdvaja ove 4 zgrade od ostalih 12 je to što će one u prizemlju imati prostor za poslovanje i komercijalne sadržaje na oko 2.000 kvadrata. Informacija koja možda najviše zanima stanare ovog naselja je to što će se u jednom od lokala nalaziti i supermarket.

Na radost mnogih stanara biće otvoren novi supermarket

Osim toga biće i drugih sadržaja potrebnih za funkcionisanje jednog modernog naselja, poput uslužnih i ugostiteljskih objekata. U bloku između Ulice Aleksanda Benjaka i Ulice Draška Ređepa planirana je gradnja osnovne škole i predškolske ustanove, jer će zbog priliva velikog broja stanovnika biti potrebe za ovim ustanovama

SPORTSKA DVORANA

Novosadska atletska dvorana od 25.000 kvadrata, vredna 4,5 milijardi dinara, počeće da se gradi na jesen. NS uživo ekskluzivno je objavio izgled dvorane i otkrio detalje kako će izgledati ovaj prostor.

Kompleks će sadržati atletske dvorane, stadion, pomoćne terene, prostor za zagrevanje, dečije staze i igrališta, parking, kao i terene za druge sportove kao što su tenis i mali fudbal. Objekat će se nalaziti između ulica Draška Ređepa i budućeg produžetka ulice Bate Brkića.

Objekat će se nalaziti između ulica Draška Ređepa i budućeg produžetka ulice Bate Brkića.

Za izgradnju dvorane i stadiona biće izdvojeno 4,5 milijardi dinara, dok će za početak izgradnje prve faze biti izdvojeno 189,6 miliona dinara i to je najveća pojedinačna investicija u gradu. Prvo će početi izgradnja tribina na stadionu i stazama, a nadležni najavljuju da će biti završena na leto 2022. godine.

Prva faza realizacije ovog projekta obuhvata 31.800 metara kvadratnih. Druga faza podrazumeva izgradnju atletske dvorane, koja se nalazi iza stadiona zauzima površinu preko 25.000 metara kvadratnih

JUGOVIĆEVO ĆE SE GRADITI I U BUDUĆNOSTI

Naselje Jugovićevo nastaviće da se gradi i u budućnosti, a osim državnih stanova biće moguća i gradnja drugih stambeno-poslovnih i poslovnih objekata.

Dalje gradnja i urbanizacija zavisiće od dogovora grada i države sa Vojskom Srbije u vezi sa izmeštanjem kasarne Majevica. Čiji bio deo kapaciteta mogao biti prebačen u buduću vojnu bazu na lokalitetu Kasapska Ada.

Nikola Bilić

7 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
28/07/2021 13:55

Bez plana i poretka.Samo trpaj.

aca
28/07/2021 14:24
Reply to  Peter

Nemoj se brukati covece,informisi se, ako igde ima plana to je u tom naselju…al treba svoju gorcinu i frustracije negde istresti

Peter
28/07/2021 15:32
Reply to  aca

Moze sendvic?

Nelex
28/07/2021 15:08
Reply to  Peter

Plana ima sigurno. Infrastruktura je kompletna i uredna. A po vama Petere ne treba graditi? I ovde nema nikakvog trpanja, u suštini da ste obišli gradilište videli bi ste da je sistem gradnje kao nekada što se gradilo na Limanima i Novom Naselju, što znači uređeno. Nije sve Detelinara, Grbavica, Podbara itd. Tamo možda jesu zgrada do zgrade i zgrada na zgradi, ovo ovde je što bi mi rekli šorovski, ima mesta. Veliki pozdrav

Peter
28/07/2021 15:32
Reply to  Nelex

U sustini imam stan tamo.Ima celih 30 metara izmedju sedmospratnica nije ni blizu naselja.

Nelex
29/07/2021 13:05
Reply to  Peter

Pa da 30m. I šta onda? Opet kažem zar mislite da ima negde bolje?! Pa bar i vi isto prodjete kroz naš Novi Sad, pa vidite kako je ostalima, bukvalno zgrada uz zgradu, okolo beton i saobraćaj na 5 metara od objekata. Novi Sad je u ekspanziji velikoj sto se tiče gradnje, ali opet ovo što vidjamo na Jugovićevu je veoma korektno što se tiče mesta i gradnje. Infrastruktura je odlična, lepo je uredjeno, posađene sadnice drveća, prilazi uredni sto se tice staza za pešake i bicikliste, dečija igrališta itd. Al ne mozete reći da nema plana bar za ovo… Učitaj još »

Neša
30/07/2021 13:53

( možda nije realano )
Što zbog prirode , što zbog pratećih stvari : stručnjacima različitih zanimanja , podelite za razmišljanje moj predlog ! Ubacite neku tekuću vodu kroz Jugovićevo , koja će ići kroz modernu mrežu kanala . Možda bi mogla i mala plovila ići tuda .Glavni kanal bi započinjao iz Dunava i završavao bi se u Dunav . Pozdrav i podrška NOVOM i ubeđen sam , lepšem i uspešnijem Novom Sadu .