Foto: Shuterstock

Prijavljivanje će se odvijati putem portala Uprave za trezor, dok će prijava putem kontakt-centra početi 5. maja, kada će biti objavljen i broj telefona.

Svi punoletni građani Srbije imaju pravo na isplatu novčane pomoći u iznosu od 60 evda, odnosno dva puta po 30 evra, a prijavljivanje će se odvijati putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, i preko kontakt-centra, od 28. aprila do 15. maja

Prijava elektronskim putem će početi 28. aprila, dok će prijava putem kontakt-centra biti moguća od 5. maja, kada će biti objavljen i broj telefona, rečeno nam je u Ministarstvu finansija. Građani će se prijavljivati samo jednom, a isplata će biti realizovana u dva puta u maju i novembru.

Pravo na ovu pomoć imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije na dan stupanja na snagu Zakona o privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti kovid 19 izazvane virusom SARS-CoV-2, sa važećom ličnom kartom u trenutku prijavljivanja. Ovaj zakon će biti na dnevnom redu sednice Narodne skupštine sledeće nedelje.

Penzioneri i primaoci novčanih socijalnih davanja neće morati da se prijavljuju, već će biti automatski prijavljeni. Ova pomoć države u iznosu od 60 evra se dodeljuje u okviru trećeg paketa mera podrške privredi i građanima. Taj paket je Vlada Srbije usvojila u cilju suzbijanja ekonomskih posledica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Nsuzivo.rs/Kurir.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Raške
16/04/2021 03:22

Ček, ček…”u dva puta u maju i novembru”…pa to znači četiri puta po 30 evra. Woo-hoo, hvala NS UŽIVO, najbolji ste!!! I znao sam da će predsednik da nas iznenadi!!! Najbolji je. Nema, stotinu njih ne bi zamenilo njega jednog!

IgorNS
16/04/2021 15:35

Bolje nemojte davati, molim vas, sramotno je… Evo, odricem se ja svog dela, dajem ga gospodaru Vucicu da prezivi, mukica, i zasadi jos koji veseli cvetic u Jovanjici…

Nana
04/05/2021 11:50
Reply to  IgorNS

Sram vas bilo,nista vam nije dobro,prepotentni hejteri najbolje da vam neko poklanja svakog meseca sŕo hiljada a da nista ne radite..samo nek vam neko daje..sta ste vi nwkom dali,sram vas bilo.Ako uopste znate sta znaci rec sram…