(FOTO)(VIDEO) DRŽAVNI VRH NA OTVARANJU MILOŠA VELIKOG: Do Svetog Nikole gotov deo kod Surčina, za 4 meseca biće završena cela trasa

       
Kurir

Autoput Miloš Veliki zvanično se otvara danas, te će putnicima biti dostupno ukupno 103 kilomertara puta na potezu od Obrenovca do Preljine.

Otvaranju autoputa prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kurir

Crnogorski političar Mandić rekao je da je današnji dan pobeda ne samo Srbije, već i Crne Gore.

“Ovaj auto-put će biti deo puta koji će venčati Crnu Goru i Srbiju, verujem da će Luka Bar i železnica biti jedan od glavnih oslonica za preporod Crne Gore”, ističe Mandić.

“Surčin- Obrenovac ćemo završiti do Svetog Nikole onda će sve biti mnogo lakše”, kazao je predsednik Vučić.

 

View this post on Instagram

 

“Veoma sam ponosan, zadovoljan i zahvalan ljudima koji su radili na ovom projektu, generacije su ovo čekale! Ovo je tek početak.”

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Ovaj put ponovo spaja Srbiju i Crnu Goru

“Danas je Beograd bliži Baru, Srbija Crnoj Gori, ovo su građani sanjali vekovima. Ovo je velika šansa, ovo je istorija Srbije i Crne Gore”, kazao je ider opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra sa brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka gde je najduži most dugačak preko 580 metara a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 km odbojne ograde.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas izgradnju još jednog autoputa koji će nositi ime Vožda Karađorđa.

“Imaćemo jedno iznenađenje o kome ću govoriti u svom svečanom govoru večeras, a to je autoput Vožd Karađorđe koji će spojiti Šumadiju sa istočnim krajem Srbije. Ovo će biti Šumadijski koridor” – rekao je predsednik Srbije prilikom obilaska autoputa Miloša Velikog.

Izvor: Kurir, Blic,
Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments