Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministarska za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević obišli su danas radove na izgradnji nove zgrade PIO fonda na Žitnom trgu broj 1. Zgrada se naslanja na več postojeću zgradu u kojoj se trenutno nalaze prostorije ovog fonda.

Ovaj moderni objekat imaće sve što je potrebno za funkcionisanje jedne ovakve ustanove. Pored 7 nadzemnih, objekat će imati i dve podzemne etaže gde će biti smešten parking i arhiva. Na prvim etažama nalaziće se ordinacije za preglede, a u prizemlju će biti smeštena velika šalter sala. Na ostalim etažama nalaziće se kancelarije i uprava fonda. Objekat je prilagođen osobama sa invaliditetom, a postoje i teretni liftovi za automobile.

Garaža je opremljena specijalnim „klackalicama“, tako da se na jedno mesto mogu parkirati dva vozila

Garaža je opremljena specijalnim „klackalicama“, tako da se na jedno mesto mogu parkirati dva vozila. Ovim se štedi prostor, a ova tehnologija već se primenjuje svuda u svetu, gde je prostor skučen, a potreban je veliki broj mesta.

Pored 7 nadzemnih, objekat će imati i dve podzemne etaže

ULOŽENO 600 MILIONA DINARA

– Ovo je po vrednosti sigurno u prvih pet investicija u gradu, gotovo 600 miliona dinara. Pre nešto više od godinu danas smo obišli gradilište, tada je bilo svega 3 posto izgrađeni, a danas smo na 95 posto završenog objekta. I pored korone i pored svih izazova sa kojima se suočava država i celo društvo, u ovom periodu što je iza nas, a nažalost i u ovom što dolazi vredni neimari, PIO fond, ministrastvo i svi koji su nosioci ovog projekta, nisu stali i fantastično napredujemo. Ja očekujem da krajem septembra ili početkom oktobra, mi dobijemo ovde najlepšu zgradu PIO fonda u celoj Srbiji – istakao je Vučević

Vučević: Ovo je po vrednosti sigurno u prvih pet investicija u gradu, gotovo 600 miliona dinara.

On dodaje da će ovaj objekat imati najbolje uslove i za medicinske preglede i za one koji podnose zahteve za starosnu i invalidsku penziju. Na kraju je čestitao rukovodstvu PIO fonda i ministarski Kisić Tepavčević i istakao da će ova zgrada biti na ponos svima, jer će uslovi biti neuporedivo bolji.

– Ovakav objekat PIO fonda ne postoji u celoj Srbiji – zaključio je Vučević

SVE JE PRILAGOĐENO OSOBAMA SA INVALIDITETOM

Ministarka Kisić Tepavčević rekla je da je prava sreća živeti u vremenu u kom se vidno ulaže u državu i u kom se radi na tome da se poboljšaju standardi i uslovi rada svih građana.

– Imamo jednu od najsavremenijih građevina, mi smo skromno rekli u zemllji, jer ona jeste na ponos građana Novog Sada, ali biće na ponos i čitave države. Nova zgrada omogućiće pre svega da se brže reailizuju sva ostvarena prava. Takođe omogućiće bolje uslove rada zaposlenih što će sigurno da doprinese većoj produktivnosti i smanjenju redova. Svakako poboljšanju kvaliteta svih usluga – kaže Kisić Tepavčević

Ministarka Kisić Tepavčević: Imamo jednu od najsavremenijih građevina u državi

Ministarka dodaje da će zgrada biti prilagođena osobama sa invaliditetom, da neće postojati arhitektonske barijere. Takođe u obzir je uzeta i situacija sa korona virusom pa će zgrada biti građena tako da može lako da se ispoštuju sve eventualne epidemiološke mere ukoliko za njima bude bilo potrebe.

Završetak radova na objektu očekuje se početkom oktobra, kada će PIO fond polako početi da se useljava u novi prostor.

Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments