Na Sajlovu je počela gradnja novog vrtića. Vrtić će zauzimati 1.280 kvadrata i moći će da primi oko 200 dece. Stanovnici ovog dela grada za naš portal kažu da će im vrtić umnogome olakšati život i da je to jedna od najvažnijih investicija za njih.

Naši sagovornici ističu da građani Sajlova više neće morati svoju decu automobilima, ili gradskim prevozom da vode do Novog Sada, već će imati moderan i funkcionalan vrtić u svom komšiluku, na korak od svojih domova.

Unapređenje života: Gađani Sajlova jednostavnije će moći da organizuju svoj život, jer će decu moći lako da odvedu i preuzmu iz vrtića

– Očekujemo da to značajno unapredi život građana Sajlova, jer će jednostavnije moći da organizuju svoj život, jer će decu moći lako da odvedu i preuzmu iz vrtića, a blizina objekta, omogućiće da decu do vrtića vode bake i deke, što će roditeljima omogućiti da nesmetano izvršavaju svoje poslove obaveze – kažu roditelji koji su prisustovali početku radova.

– Na Sajlovu asfaltiramo još 25 ulica, koje će biti gotove do kraja avgusta, gradimo ovo prelepo obdanište i zgradu mesne zajednice, možda najlepše u celom gradu. Ona neće biti samo mesna zajednica, već i klub penzionera, pošta, apoteka i ambulanta- istakao je gradonačelnik.

Radovi na sve strane: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se pored gradnje vrtića asfaltira 25 ulica

Vučević je stanovnicima kazao da je grad prošle i ove godine u vodovod uložio 150 miliona dinara, 440 miliona za asfaltiranje, za novi vrtić 300 miliona dinara, dok je za asfaltiranje uloženo 60 miliona dinara.

– Ove godine je Novi Sad uložio milijardu dinara u Sajlovo. To većina opština i gradova u Vojvodini nema toliki ukupan budžet. Vi ste to zaslužili- naglasio je Vučević.
Ulaganja u infrastrukturu: U Sajlovo uloženo milijardu dinara, većina opština i gradova u Vojvodini nema toliki budžet

Sajlovčane čeka i izgradnja osnovne škole, kao i crkva. Sa Eparhijom bačkom dogovoreno je da između obdaništa i mesne zajednice bude pravoslavni hram.

– Ovo je najstarije naselje u ovom području. Naš narod koji je ovde došao iz Krajine, Dalmacije, Slavonije, Bosne, je ovde sticao i spašavao svoje živote i živote svojih porodica, oni su jednaki građani. Videli ste da ono što je obećano je urađeno – rekao je gradonačelnik.
Vrtić će s radom početi sledeće godine.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments