Predstavnici Agencije za upravljanje lukama posetili su luku i međunarodno putničko pristanište u Novom Sadu i razgovarali sa rukovodstvom kompanije “DP World a.d. Novi Sad” o realizacija razvojnih projekata u vrednosti od 35 miliona evra.

Kada je reč o projektima koji se očekuju tokom ove godine, posebna pažnja biće posvećena infrastrukturi i suprastrukturi, saopšteno je iz Agencije.

Naime, plan investicija uključuje izgradnju vertikalnog keja, silosa i rekonstrukciju skladišta, a pored toga, najavljena je i izgradnja kontejnerskog terminala.

Sa stanovišta nautičkog turizma, Novi Sad predstavlja važnu tačku na ruti kruzera kroz Srbiju i godinama unazad je uz Beograd najposećenija destinacija.

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović kaže da će uz podršku Agencije, kompanija “DP World” u narednom periodu realizovati projekte izgradnje infrastrukture i suprastrukture.

Naročito su važna sredstva namenjena rekonstrukciji međunarodnog putničkog pristaništa. Nakon teške godine za kruzing, Agencija sprovodi mere za oporavak putničkog saobraćaja na rekama u Srbiji. Rekonstrukcija pristaništa predstavlja korak ka uspešnom povratku turista, budući da je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture u 2022. godini – rekao je Perović.

Podsetio je i da će u prvoj fazi investicionog ciklusa biti uloženo 20 miliona evra u razvoj luke.

Čelnici kompanije – generalni direktor Klaudiju Negreanu i izvršna direktorka Maja Antolović naveli su da su tokom prethodnog perioda uložena sredstva u modernizaciju mehanizacije.

Dosadašnjim investicionim ciklusom osavremenjena je oprema, odnosno viljuškari i kranovi, a stavljena je u upotrebu mašina za pakovanje đubriva.

Srbijadanas.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pitam
06/02/2021 22:21

A šta bi sa Agrogrnjom ?

Stari novosadjani
07/02/2021 09:46

Novi sad postaje žešće djubre od grada…

Prigrevica
07/02/2021 11:32

A što ne bi Apatin?Sve se gasi sem Novog Sada,Beograda i okoline.