Druga faza radova u naselju Jugovićevo, odnosno 9 novih zgrada, prilazni putevi i parterno uređenje privode se kraju, a uskoro bi trebalo da krene i treće faza, nakon koje će ovo naselje dobiti svoj prvi megamarket i restoran. Pored toga ubrzano teku radovi na pripremi terena za izgradnju atletskog stadiona i atletske dvorane.

Naš reporter posetio je ovo najveće gradilište u Srbiji i uverio se da sve vrvi od radnika. Radi se na asflatiranju međublokovskih ulica, postavlja se mobilijar, a uskoro bi trebalo da počne i postavljanje dečjih igrališta i terena. Uporedo se radi i na rasveti i izgradnji pešačkih i biciklističkih staza, kao i parking mesta. Ispred postojećih zgrada u ulicama Aleksandara Benjaka, Draška Ređepa i Olge Hadžić, počelo je postavljanje novog pojasa zelenila.

U prvoj fazi projekta grade se 1.972 stana u 12 zgrada, 3 zgrade su već useljenje, dok je ostalih 9 u završnoj fazi izgradnje, s a useljenje se očekuje do kraja godine. Do sada je ispred tri zgrade izgrađeno 6 saobraćajnica od 1.314m, koje će osvetljavati 57 stubova javne rasvete.  Već je u funckiji  610 parking mesta za stanovnike prve tri lamele.  Zavšreno je 1.807m pešačkih i 314m biciklističkih staza.

Uskoro kreće i druga faza gradnje objekata u ovom naselju, u pitanju su 4 zgrade koje će se nalaziti u centralnom delu naselja uz ulicu Aleksandra Benjaka.

Na ovom mestu nalaze se već objekti čija je gradnja počela pre više od decenije. Ti objekti biće uklonjeni i na tom mestu gradiće se 4 nova poslovno-stambena objekta. Ono što izdvaja ove 4 zgrade od ostalih 12 je to što će one u prizemlju imati prostor za poslovanje i komercijalne sadržaje na oko 2.000 kvadrata. Informacija koja možda najviše zanima stanare ovog naselja je to što će se u jednom od lokala nalaziti i supermarket.

Nove 4 zgrade koje će se graditi na mestu ruševina starih objekata sa početka veka imaće 4 i 7 spratova, a u prizemlju će se nalaziti prostori za poslovanje.

Kao što smo već pisali, ukupna veličina poslovnog prostora je 2.000 kvadrata. Osim marketa za sada se zna i sudbina još jednog lokala jer su u uslovima za gradnju napisani posebni zahtevi.

Naime u projektu se traži da se izradi poseban odžak za pica peć pa se pretpostavlja da će se u jednom od lokala nalaziti kafić i restoran. Ovo je dobra vest za stanare ovog novoizgrađenog naselja, jer će u vrlo bliskoj budućnosti dobiti mesto za kupovinu, ali i za opuštanje. Novu fazu radova gradiće preduzeće BEST Gradnja.

U bloku između Ulice Aleksanda Benjaka i Ulice Draška Ređepa planirana je gradnja osnovne škole i predškolske ustanove, jer će zbog priliva velikog broja stanovnika biti potrebe za ovim ustanovama.

Nikola Bilić

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan Bojić
04/10/2021 11:55

Kad će biti nešto igradje o za sirotinju,nešto pristupačno i dostupno siromašnim ljudima koji nemaju krov nad glavom?….koji od svog poštenog rada nikada neće kupiti stan!!!Samo gradite za ELITU,mamine i tatine sinove!!!!

Samo zabrinut
04/10/2021 12:20

Zanimljiv način da se opiše “dobra vest” za stanare ovog naselja. Posebno što su se stanari zalagali da se na ovom mestu uredi zelena površina (park). Takođe kada se već ovako lepo najavljuje “dobra vest” da li imamo informaciju o parking mestima koje će pratiti market i restoran. Recimo da bi ta vest bila zanimljiva za podeliti, ovako javno. Čisto da znamo koliko ćemo vremenski provoditi u potrazi za parking mestom, jer na naselju garaže ne postoje, a ovakvim potezom više je nego jasno da će zbog kupaca i gostiju restorana mesta biti samo manje.

James
04/10/2021 13:27

Na novo Jugovicevo se ne moze doci sa starog Jugoviceva, mora preko Novog Naselja, znaci da je to vise Novo Naselje nego Jugovicevo…samo kazem ..

Doktor
04/10/2021 22:00

Dokle se stiglo sa idejom izgradnje stanova za zdravstvene radnike?

Amely
04/10/2021 22:14

Nema parkinga već sad. Ne može se proći pešačkom stazom jer se preko nje parkiraju automobili.
Kad se izgradi ceo kompleks, imam utisak da će ljudi od muke preći na biciklove i trorinete.

Pancir
05/10/2021 18:40

Sve je to lepo,stanovi za policiju i vojsku.
Pola njih ima rešeno stambeno pitanje a neki čak 3 i više nekretnina.
Zašto po takvim uslovima nebi mogli i ostali građani da reše svoja stambena pitanja.Poznajem ljude koji imaju mala primanja i nisu u mogućnosti da po tržišnoj ceni dođu do nekretnine i reše svoj stambeni problem.