Koncept urbanih vila predstavlja atraktivnu alternativu životu u standardnim stambenim kompleksima. Manje zajednice privlačne su zbog niza komoditeta kao što su malobrojni komšiluk, generalno tiši i mirniji ambijent, kao i visok kvalitet primenjenih materijala, jer je ovaj vid življenja u najvećoj meri interesantan porodicama i starijim pojedincima koji priželjkuju komfor i intimu.

Sastavni deo ovakvih objekata jesu moderan i atraktivan dizajn, materijali renomiranih proizvođača visokog kvaliteta, prostrane prostorije, velike terase, kao i obezbeđena garažna mesta. Najvažnije, jednu urbanu vilu uglavnom čine četiri, ili šest stanova.

U našem gradu ovakvi objekti pojavili su se na Adamovićevom naselju, Petrovaradinu, a projekat Pop Hill predstavlja korak dalje u kvalitetu života.

PREDGRAĐE IZ BAJKE

Pop Hill je kompleks urbanih vila lociran na samom početku glavnog puta popularnog naselja Popovica. Tri niza objekata u kaskadnoj raspodeli skoro svakom od stanova obezbeđuju pogled na Dunav, Novi Sad i njegovu okolinu.

U prvom objektu nalaziće se market, dok će preostalih sedam zgrada biti strogo stambenog tipa. Svaka od njih podeljena je na četiri stana, a kvadrature variraju od objekta do objekta.

Manji stanovi nalaze se u prizemlju, a njihova kvadratura kreće se od 40 pa do 60 kvadrata. Veći stanovi organizovani su kao dupleksi. Najmanji među njima broji oko 80 kvadratnih metara. U podnožju objekta, delimično ukopane u zemlju nalaze se garaže. Neke od njih dovoljno veike da prihvate i dva vozila. Svaka garaža je samostalna.

Dve ulice prostiru se kroz ovo naselje, jedna je slepa dok druga predstavlja vezu sa par okolinih kuća. Saobraćaja gotovo da nema, pa su tišina i mir kao jedni od glavnih aduta predgrađa i ovde zagarantovani. Za razliku od grada, potez Fruške gore u okviru kog se nalazi i Pop Hill ima potpuno drugačiju klimu. Sveš vazduh uz blago strujanje čini i visoke temperature daleko podnošljivijim nego što je to slučaj u urbanim delovima grada.

Komfor budućih stanovnika dodatno je podstaknut tehnologijom i materijalima koji su primenjeni. Podno grejanje i podno hlađenje objekata, kao i “koilfan” jedinice brinu o temperaturi u samim stanovima. Usled primene ovakvih sistema stanari će moći da biraju dve vrste podloga za podove svojih budućih domova: tarket ili keramika. U skoro svakoj od soba, a u apsolutno svakom stanu, nalazi se staklena stena pozicionirana na onu stranu sa pogledom na reku i grad. Prostrane terase deo su svih stambenih jedinica.

POGLEDAJTE KAKO KOMPLEKS IZGLEDA U FAZI IZGRADNJE

Usled pozicioniranja manji stanovi u prizemlju objekata lišeni su pogleda na Novi Sad, te je odlukom investitora taj minus kompenzovan zasebnim dvorištima, koja su u pojedinim slučajevima čak i veća od samih stanova.

Promo tekst

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments