Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Zbog očekivanog jakog nevremena, na teritoriji cele Srbije na snazi je meteo alarm.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji danas pljuskovi i grmljavine koji se očekuju danas, lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Foto: RHMZ

Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 24°C do 28°C. Uveče ponegde kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h od 15°C do 20°C.

Vetar slab do umeren, u Banatu, donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno i jak južni i jugoistočni, posle podne na zapadu i severozapadu u skretanju na severni i severoistočni. RHMZ je takođe naveo da će se u petak i subotu padavine intenzivirati, pa se ponegde očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 sata.

Prema mapi objavljenoj na sajtu RHMZ, u narandžastom su Bačka, Srem, zapadna Srbija, Pomoravlje, Šumadija i jugozapadni delovi Srbije. Zbog očekivanog jakog nevremena, na teritoriji cele Srbije na snazi je meteo alarm.

Danas u Novom Sadu očekuje se promenljivo vreme sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Biće i sunčanih intervala. Vetar umeren jugoistočni, popodne severoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 17°C, maksimalna 26°C. Uveče je veća šansa za suvo vreme. Temperatura u 22h 18°C.

Vreme narednih dana

U petak malo svežije i pretežno oblačno sa čestom i lokalno obilnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde može pasti i preko 30 lit/m2 kiše za sat-dva uz moguće lokalne bujice. Moguće su i nepogode sa gradom. Vetar slab do umeren severni i istočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 20°C do 26°C. Uveče ponegde kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h od 16°C do 20°C.

U subotu takođe postoji šansa za povremenu kišu i pljuskove uz promenljivo oblačno vreme. U nedelju na severu Srbije suvo, a u centralnim i južnim predelima sa povremenom kišom i pljuskovima. Od ponedeljak se očekuje sve više sunčanih sati i toplije vreme.

mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments