Najpoznatija nemačka kompanije “MTU Maintenance Serbia” (deo kompanije MTU Aero Engines AG), počela je danas gradnju svoga pogona u Novoj Pazovi, saznaje Telegraf.rs

Inače, memorandum o saradnji u oblasti obuke budućih radnika između Vlade Srbije i firme MTU Aero Engine potpisan je u oktobru 2019, kada je potvrđena i prva brojka očekivanog obima zapošljavanja: do 2027. godine trebalo bi da iznosi 440 zaposlenih.

Osnovna delatnost kompanije je popravka i održavanje letelica i svemirskih letelica.Ovde će biti predivna fabrika, na fantastičnom placu. Imam dobru vest i za sve građane Srbije, po konačnoj prognozi za drugi kvartal, očekujemo rast od čak 15 odsto – dodao je, i rekao da je bilo planirano 10,6 procenata. Na polovini godine, to je rast od 8,35 posto.

– Malo koja zemlja Evrope će moći da se meri sa nama. Danas imamo zaposleno tačno 70.789 građana Srbije u nemačkim kompanijama ovde. Verujem da taj broj može rapidno da raste ubudće. MTU nam je veoma pouzdan partner – kaže predsednik Srbije.

– Danas slavimo nešto na čemu smo radili tri godine. Počeli smo sa malim, ali posvećenim timom u Nemačkoj, a sada gradimo najmodernije fabrike u ovom delu Evrope – rekao je izvršni direktor kompanije na početku ceremonije.

Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, istakao je da će mladi moći da steknu iskustvo u radu u ovoj firmi, i naglasio da opština ima visoku stopu zaposlenosti. Trebalo bi da bude pređen prag od 23.000 zaposlenih u Staroj Pazovi, a rastu od 2 odsto doprineće “MTU Maintenance Serbia”, prema rečima Radinovića, piše na portalu Telegraf.

Za godinu i po dana trebalo bi da se vide efekti rada kompanije, koja posluje širom sveta. MTU Aero Engines je vodeći nemački proizvođač motora i etablirani globalni igrač u industriji.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments