U Novosadskom svratištu za decu i mlade trenutno boravi oko 350 mališana. S obzirom da je 1. septembar na pragu a sa njim i nova školska godina, osim uobičajenih donacija potreban je i školski pribor, kaže za Radio Novi Sad Milana Vujaković iz novosadskog Svratišta za decu i mlade.

– Ono što mi pružamo našim korisnicima, to je pre svega siguran i bezbedan prostor i zadovoljenje osnovnih životnih potreba, poput hrane i održavanja lične higijene – kaže Vujaković.

– Važno nam je da motivišemo decu da idu redovno u školu. Pružamo im i psihosocijalnu podršku i neke osnovne medicinske intervencije. Ukoliko ne možemo da pružimo deci neku uslugu, posredujemo izmežu naših korisnika i ustanova poput policije, Centra za socijalni rad, medicinskih ustanova, nevladinog sektora. Održavamo i radionice različitog karaktera i trudimo se deca što više vremena provedu u Svratištu umesto da borave na ulici – ističe Vujaković.

Građani mogu donirati garderobu, igračke, obuću, sredstva za higijenu, konzerviranu hranu, slatkiše, slaniše, a s obzirom da se bliži 1. septembar i nova školska godina, Svratištu je potreban i školski materijal.

Radno vreme Svratišta za decu i mlade Grada novog Sada je radnim danima od 8 ujutro do 20.30 časova uveče, vikendom od 10 do 17 časova. Nije se potrebno najaviti.

rtv.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments