Foto: objektiv.rs

U proteklih nekoliko godina država je uložila 22,7 milijardi dinara, odnosno 200 miliona evra u obnovu škola u Srbiji, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon obilaska Zemunske gimnazije, čiji je bio nekada đak.U obraćanju prisutnima rekao je da je u Srbiji obnovljeno 180 škola, i dodao da je samo u dve ili tri škole uloženo više nego u Zemunsku gimnaziju, a da će najskuplja biti škola u Sjenici koja košta 10 miliona evra, jer ima najviše đaka.

Vučić je ispričao kako je jednom Marka Blagojevića pitao kako može da košta obnove škole 80 miliona evra, ako klinički centar košta 60 do 70 miliona evra, na šta mu je Blagojević rekao da ne treba da kuka, jer se u sto godina samo jednom ukaže prilika da se u 5 ili 10 godina napravi toliko stvari.

Ukazao je da je država uložila u kompletnu rekonstrukciju Zemunske gimnazije nešto više od 4,5 miliona evra i naglasio da škola sada izgleda predivno.

„Ovako škola nije izgledala u naše vreme, ni blizu. Mnogo sam srećan što danas izgleda lepše“, kazao je Vučić.

Podsetio je da je ta škola iznedrila mnogo divnih ljudi, ali i ljude koji su zadužili našu zemlju od Save Šumanovića, do Branka Pešića, i mnogih drugih velikana.

„Mnogo sam srećan što smo za one koji danas pohađaju ovu školu mogli da učinimo nešto“, rekao je on zahvalivši se direktoru i nastavnom osoblju, ali i posebno Lazaru Davidoviću dekanu Medicinskog fakulteta, nekadašnjeg đaka Zemunske gimnazije koji je došao na ovu svečanost.

„Srećan sam što sam video mnogo mladih profesora i veličanstvenu energiju“, kazao je on zahvalivši se posebno i svojoj profesorki ruskog Irini Velkini što je došla da se sretne s njim.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments