Претрага
Претрага
Close this search box.

Žensko preduzetništvo: Više od 20.000 žena u Vojvodini su vlasnice ili suvlasnice firmi

Foto: AG Associates

Više od 20.000 žena u Vojvodini su vlasnice ili suvlasnice privrednih društava, rezultat je analize o trenutnom stanju u privrednim subjektima u AP Vojvodini u kojima su žene vlasnice ili suvlasnice u udelu većem od 51%, koju je izradila Fondacija Ana i Vlade Divac za potrebe Pokrajinske vlade.

Rezultati analize koja je predstavljena sprovedena je na teritoriji cele Pokrajine, i na osnovu koje su izrađene preporuke, predtavljena je danas na panel-diskusiji “Kako do podsticajnog okruženja za razvoj ženskog preduzetništva u AP Vojvodini” u Privrednoj komori Vojvodine, preneo je sajt Vlade Vojvodine.

Cilj panela, koji su organizovali Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i Fondacijom “Ana i Vlade Divac”, bio je da se ukaže na mogućnosti unapređenja položaja žena preduzetnica i značaj međusektorskog pristupa u kreiranju rodno osetljivih mera podrške preduzetništvu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević naveo je da je prethodne dve godine putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam preko 170 miliona dinara usmereno ženama preduzetnicama u Vojvodini. On je dodao da se insistiralo na tome da je reč o preduzećima u kojima su žene donosioci odluka.

– Ekonomsko osnaživanje žena je osnov za postizanje rodne ravnopravnosti, ali i za održivi razvoj i ostvarivanje ciljeva postavljenih Agendom 2030 Ujedinjenih nacija. Analiza predstavlja odličnu osnovu za dalje planiranje podrške i razvoj povoljnijeg okruženja za poslovanje žena preduzetnica, kao i za kreiranje programa koji su usmereni na konkretne potrebe – rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

eKapija.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti