Foto: JKP „Parking servis“
Pored toga što nastoji da razvija i širi NS bajk sistem, JKP”Parking servis” postavljanjem držača za bicikle podstiče i afirmiše bicikle kao alternativni prevoz po gradu.

Držači za bicikle su namenjeni svima koji voze svoje bicikle, kako bi na bezbedan i kulturan način mogli da ih parkiraju. I ove godine “Parking servis” je nastavio ovaj posao i u ovoj godini postavio 185 držača na 30 lokacija, što znači da je do sada postavljeno preko 1500 držača , na preko 200 lokacija.

Reakcija naših sugrađana na postavljanje držača za bicikle na određenim lokacijama u gradu su krajnje pozitivne i naišle su na odobravanje. U cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za odvijanje biciklističkog saobraćaja “Parking servis“ je reagovao na ovakve potrebe građana Novog Sada. Većina lokacija za postavljanje držača za bicikle su određene na zahteve građana, a posle analize potreba naših sugrađana i pristupačnosti terena za bicikliste. Ova „mala parkirališta“ za bicikle postavljena su u svim delovima grada, a na ovaj način su pokrivene sve značajnije institucije u gradu, kao i banke, škole, pijace… mesta koja su svakodnevna potreba naših sugrađana. Držači su postavljeni i u dvorištima škola, OŠ „Kosta Trifković“, OŠ „Ivo Lola Ribar“, a upravo ovih dana se postavljaju i u srednjoj Elektrotehničkoj školi, stoji u saopštenju.

Građani „Parking servisu“ mogu zvanično obratiti i predložiti lokacije za postavljanje držača za sledeću godinu na mejl adresu office@parkingns.rs.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments