Četvrti po redu festival klasične muzike na otvorenom Dunavska sonata počeće danas 29. jula, koncertom prvaka opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandra Saše Petrovića na Keju žrtva racije kod spomenika Porodica.

Petrović će nastupiti u pratnji svojih sinova Luke i Vuka koji sviraju klavir i saksofon. Pored tria Petrović, ovogodišnju Dunavsku sonatu, tokom koje će biti održano 15. koncerata na 15 različitih lokacija u gradu, nastupiće višestruko nagrađivani mladi muzičari: klarinetista Slaven Balać u pratnji korepetitora Duška Švonje, violinista Sergej Skeledžija nastupa u pratnji majke Nere Skeledžije. Violinistu Andreja Balaža pratiće pijanistkinja Stela Molnar, dok violinistkinja Ana Petković nastupa u partnji korepetitora Sanje Radulović. Publici će se predstaviti i gitaristkinja Olivera Ognjenović kao i trio Milan Rakić (klarinet) Vesna Garabantin (violončelo) i Predrag Grujić (klavir).

Koncert će početi u 19 i 30 časova, a kao i ranijih godina, i ovogodišnji koncerti sonate biće besplatni za sve posetioce.

Cilj ove manifestacije od samog osnivanja jeste da klasičnu muziku približi svim građanima. Svi koncerti će se održavati pod sloganom “Mi smo kap kulture u reci lake zabave”, rekla je direktorka Dunavske sonate Milica Trifunov.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments