Gradonačelnik Vučević o grafitima koji su juče osvanuli u Starom gradu: Apelujem na sve da ne uništavaju svoj grad! Očekujem da vidim i odgovor ko je to radio. Ono što je do Grada i službi mi smo odmah ujutru reagovali i izašli. Moj zadatak je da Grad bude komunalno uređen

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oglasio se nakon jučerašnjih natpisa slova Z po novosadskom keju i zgradama, apelujući na sve da ne uništavaju svoj grad i da ne uništavaju šetališta i mostove. 

-Naravno da se reagovalo, videli ste da smo odmah prekrečili. Nismo se libili da to uradimo, bez obzira koji je znak ili koja je poruka ispisana. Uopšte se nismo bavili time šta je napisano, jednostavno nismo dozvolili da nam iko uništava javni prostor. Policijska uprava je povezana sa kamerama, imaju situacioni centar i na njima je dalje da vide. Očekujem da vidim i odgovor ko je to radio. Ono što je do Grada i službi mi smo odmah ujutru reagovali i izašli. Moj zadatak je da Grad bude komunalno uređen- istakao je Vučević i dodao da nije obavešten da nije obavešten da sistem nadzora nije radio.

Prvi čovek Novog Sada naglasio je da se neko stalno trudi da nas vrati korak nazad i zaustavi u lepim stvarima.

-Deset godina se bavim grafitima. Bez bilo kakve zadrške smo reagovali. Vi nikada ne znate i da li će neko doći sa ruskom ili ukrajinskom zastavom. Na nama je da grad održavamo i čistimo. Ja bih voleo da se kej ne prlja svake noći, ali pitanje je vaspitanja, sve se nosi iz kuće. I onda ostave svako jutro haos- rekao je gradonačelnik.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Shonci
07.07.2022 16:31

A gde su sad ove kamere sto ih ima svuda nemogu da ih niko nije video ili snimio ….

Povezane vesti