KRALJ TABLOIDA I SVETSKI PUTNIK: Ko finansira Čobanova bahata putovanja i luksuzne hotele?

Foto: N1
Hiljade i hiljade fotografija na profilima na društvenim mrežama novinara i osnivača medijske kompanije Kolor pres grup Roberta Čobana pokazuju kako izgleda pravi dolce vita. Egzotične destinacije, luksuzni hoteli, elitni restorani i skupi provodi, koji su za najveći deo građana Srbija samo san, za Čobana su svakodnevica koju rado deli sa javnošću. 

 

Robert Čoban je svoju karijeru započeo kao dopisnik ,,Večernjih novosti“ davne 1990. godine da bi kroz nekoliko decenija stvorio medijsku imperiju koja posluje u svim republikama bivše Jugoslavije sa više od 100 izdanja i 20 internet portala.

Čobanov karijerni skok započeo je osnivanjem magazina ,,Svet“ zbog kog je i dobio nadimak kralj tabloida, dok je danas njegov ukus okrenut na svedenija i umivenija izdanja kao što su Hello, Story, Grazia, kao i izdanja usmerena na uske niše iz biznis sektora – Economist, Diplomacy and commerce…

Za njegovo ime i prezime vezuje se i više od 70 konferencija i festivala koje organizuje na godišnjem nivou, svaki put privlačeći ogroman broj sponzora i partnera, te nesumnjivo i dobro profitirajući.

Pečata u pasošu za celu Srbiju – od Jamajke do Gruzije 

Kralj tabloida je, sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama i svetski putnik, koji obožava luskuzne hotele, dobre restorane i ne libi se da bahati način života prikaže na Instragamu i Fejsbuku.

Za poslednjih 24 meseci, u uslovima kada su zbog svetske pandemije izazvane korona virusom putovanja izuzetno otežana, a za veliki broj građana i nemoguća, Čoban je posetio čak 14 zemalja, među kojima su Ujedinjeni Arapski Emirati, Sjedinjene Američke Države, Italija, Francuska, Katar, Egipat, Gruzija, Austrija, Velika Britanija, Jamajka i druge.

Obavezna skijanja na Kopaoniku i Jahorini, u toplim mesecima menja hrvatskom obalom koju rado obilazi i promoviše kao destinaciju u kojoj treba uživati napadajući one koji misle drugačije.

,,Bolje biti pijan nego star“ – ambasadorske rezidencije i pijanke sa diplomatama

Dolce vita na Čobanov način začinjen je je i fotografijama sa najvišim zvaničnicima iz raznih ambasada, kao i samim ambasadorima, a često je na spisku gostiju i na elitnim zabavama koje u Srbiji priređuju strane diplomate.

Tako je bio jedna od zvanica na prvom ex-covid prijemu u rezidenciji američnog ambasadora, rado je viđen gost i u rezidenciji Velike Britanije, a koliko je blizak sa zvaničnicima raznih zemalja, možda najbolje ilustruje snimak koji je objavio na svom profilu na Instagramu, a na kome je zabeleženo kako ambasadora Malezije uči da peva pesmu ,,Bolje biti pijan nego star“.

Očigledna bliskost sa izaslanicima zemalja širom sveta pokazuje se i kroz sponzorstva događaja koje organizuje, a koje često podržavaju razne ambasade i strani fondovi.

U surovom svetu biznisa i državnih interesa, malo toga dolazi na lepe oči i dobru ideju, pa ostaje otvoreno pitanje čime je Čoban zaslužio enormu podršku koju dobija iz diplomatskog miljea i šta daje zauzvrat.

Aktivista ili licemer?

Čoban nije samo novinar i svetski putnik, već i aktivista koji rado deli svoje mišljenje na društvenim mrežama, ali često držeći se samo jedne strane medalje.

 

Tako je sredinom prošle godine kritikovao seču drveća u Aleksincu karakterišući rekonstrukciju šetališta i unapređenje života građana kao akciju koja dolazi od mrzitelja drveća i potpuno se oglušujući o reči nadležnih koji su objasnili da je reč o trulim stablima koja će biti zamenena zdravim.

 

https://mobile.twitter.com/robert_coban/status/1273661324325724162?t=Eld7t9mFaZpBbFwmvR22_A&s=19

 

Čoban je verovatno dok je pisao tvit zaboravio na činjenicu da se pod njegovom palicom štampa više od 100 različitih izdanja, a da je za to potreban papir. Podaci kažu da jedno drvo u proseku obezbedi oko 8000 listova papira, pa bi bilo pravedno da se Čoban zapita koliko li je drveća njegov biznis uništio.

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sasa
19.01.2022 14:55

Nema komentara o „kulturnom radniku br 1“?? Koji svu lovu dobija,uvek,od svake vlasti. Svima valja i svima je dobar.Jahač apokaliose.

Povezane vesti