Danas ističe rok za podnošenje ponuda za održavanje mostova na teritoriji Grada Novog Sada, a tiče se kontrole Kaćkog i Temerinskog mosta na kanalu DTD u Novom Sadu, obavestila je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Glavni pregled mosta obuhvatiće: kolovoz, dilatacione sprave, zaštitne odbojnike i ograde, odvodnjavanje, ležišta i zglobove, zaštitu od korozije, zatim, noseću konstrukciju mosta, stubove i druge elemente čiji je pregled definisan posebnim uputstvom o pregledu mosta.

Kako ističu iz Gradske uprave, programom treba posebno obuhvatiti delove mosta za koje postoji mogućnost da je došlo do oštećenja ili da su potrebni odgovarajući radovi kako bi se potencijalno moguća oštećenja sprečila u budućnosti. Takođe, po potrebi, treba obuhvatiti i ispitivanja kvaliteta i stanja ugrađenih materijala, debljine zaštitnih slojeva, stepena oštećenja itd.

Na osnovu odobrenog Programa vršiće se Glavni pregled mosta, nakon čega će biti sačinjen izveštaj koji sadrži elaborat o stanju mostova sa idejnim rešenjem i izradom predmera i predračuna budućih radova.

Nakon toga, steći će se uslovi da se obezbede finansijska sredstva za realizaciju kompletne investicije.

Procenjena vrednost projekta iznosi 3 miliona dinara, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke i zaključenog ugovora sa odabranim ponuđačem, znaće se i tačna vrednost ovih radova.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sini
20/10/2021 17:00

Ljudi dozovite se pameti…… ŽEEEEDNI SMO..Narod u Bockama umire od zeđi i lazu nas vec godinama da ce nam vodu dovesti…svaki rebalans i neko novo obecanje i laz…2012 su nam cvrsto obecali da nece biti kao žuti al to neznam ko moze da veruje vise…..svi su oni neki žuti a mi jako žeeeedni.
SRAMOTA VISE..

Sini
20/10/2021 17:06

Bocke zele vodu, žedni smo….
Dosta je obecanja vec 12 godina. Za nas ste ovog momenta svi žudi….

Sini
20/10/2021 19:24

Vec sam komentarisao i svaki put me objave pa skinu…
STRASNOOÒOO…