Danas je otvorena osma Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine na SPENS-u, ovo je najznačajnije i najmasovnije pokrajinsko školsko takmičenje u kojem učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola iz sedam okruga Vojvodine.

Školska olimpijada će trajati do 20. maja u Novom Sadu, a učenici će se takmičiti u atletici, košarci, stonom tenisu, plivanju, rukometu, fudbalu, basketu 3 na 3, strelјaštvu, karateu, džudou, sportskoj gimnastici, malim olimpijskim igrama, odbojci i ritmičkoj gimnastici. Takođe, biće organizovane stručne tribine, kvizovi, druženja sa promoterima, kao i zabavni program.

Organizatori 8. po redu Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine – SOŠOV su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Savezom za školski sport Vojvodine.

Originalna manifestacija pokrenuta je 1969. godine, a prva Olimpijada održana je 1970. godine u Novom Sadu.

Na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u organizaciji Saveza za školski sport, 2014. godine po prvi put nakon 25 godina od realizacije poslednjeg SOŠOV-a, manifestacija je održana u Somboru.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza ovogodišnja manifestacija je po broju učesnika bila najzahtevnija za organizaciju, jer će ugostiti  4,5 hilјade učenika i učenica i više od hilјadu profesora.

Manifestaciju je zvanično otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Preko četiri i po hilјade učenika je došlo da se bavi sportom, da se takmiči i druži. To je zalog za budućnost naše države i ponosan sam na sve škole koje učestvuju, na sve mlade Bačvane, Banaćane i Sremce. Prelepa slika se šalјe danas iz novosadskog SPENS-a, a to je upravo slika koju želimo da vidimo u svim školskim dvoranama širom Srbije. Novi Sad je grad velikih šansi koji mnogo ulaže u razvoj sporta, a posebno školskog sporta kao baze za naše nove, zdrave generacije. Zato smo i doneli gradsku odluku da školske sale moraju da budu otvorene bar dva dana nedelјno za besplatno bavlјenje školskim sportom za naše đake. Ova deca su naša budućnost, a kako sigurno nije bilo ni malo lako stići do ove Olimpijade, za nas su ovde svi pobednici”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo svim takmičarima sportsku sreću.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments