Promocija knjige “Postkonfliktno društvo i svakodnevica žena“ od doc. dr Ivane Milovanović biće održana u četvrtak, 28. februara, sa početkom u 16 časova u Svečanoj sali (114) Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Na promociji, pored autorke knjige, govoriće prof. dr Srđan Šljukić i prof. dr Božo Milošević, a moderatorka će biti sociološkinja Marina Nedeljković.

Promociju organizuje Novosadski sociološki klub uz podršku Odseka za sociologiju u Novom Sadu i Srpskog sociološkog društva.

Ivana Milovanović je docentkinja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Novom Sadu, gde je angažovana na predmetu Sociologija i sociologija sporta. Doktorsku disertaciju pod nazivom “Uticaj postkonfliktnih društvenih promena na svakodnevni život žena na Kosovu i Metohiji – mogućnosti primene metoda slučaja“ odbranila je Filozofskom fakultetu u Novom Sadu  2014. godine, pred komisijom: dr Marija Bogdanović, prof. emeritus (predsednik komisije), prof. dr Božo Milošević (mentor), prof. dr Srđan Šljukić (član), prof. dr Milojica Šutović (član). Stručna usavršavanja u dva navrata 2012. i 2013. godine, provela je na Univerzitetu u Oslu (Norveška), kao stipendista Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Kao sociolog/istraživač intenzivno se bavi istraživanjima u oblasti sociologije sporta, sportske rekreacije, svakodnevnog života, roda, porodice, društvenih sukoba i sociologije prisilnih migracija. Osim istraživanja u domenu sociologije sporta, najveći broj svojih empirijskih istraživanja realizovala je širom Kosova i Metohije, u nastojanjima da stučnu javnost Srbije upozna sa osobenostima svakodnevice društvenih aktera u postratnim društvenim uslovima.

Objavila je dve monografije: Postkonfliktno društvo i svakodnevica žena – primena metoda slučaja u istraživanju svakodnevice žena Kosova i Metohije (Čigoja štampa, Beograd; Institut za srpsku kulturu Priština-Leposavić, 2016); Srpske žene na Kosovu i Metohiji u ratnom okruženju : srpska porodica i posledice martovskog pogroma 2004. godine (Institut za srpsku kulturu Priština-Leposavić, 2009), jedan udžbenik: Uvod u sociologiju i sociologiju sporta (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Novi Sad, 2017) i više desetina naučnih članaka objavljenih u domaćim i međunarodnim naučnim časipisima i zbornicima radova.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments