Direktor Put-Investa dao je danas saopšenje za javnost, naš portal prenosi ga u celosti

Povodom pominjanja našeg preduzeća Put-invest pzp, kao investitora poslovnog objekta na Bulevaru oslobođenja ispred brojeva 17-25, u tekstovima koji se zadnjih par dana pojavljuju na internetu, a povodom izgradnje poslovnog objekta na opisanoj lokaciji, primorani smo da se ovim putem obratimo javnosti i ukratko je upoznamo sa svim činjenicama kako bismo sprečili dalje dezinformacije i zloupotrebe građana koji nisu upoznati sa pravom istinom.

Parcelu na kojoj je predviđena izgradnja predmetnog objekta je Grad Novi Sad na javnom nadmetanju prodao kompaniji Generali osiguranje iz Beograda još 2010. godine, od koje smo istu mi kupili 2017. godine.

Urbanističkim planom još iz 2006. godine na toj parceli je bila predviđena izgradnja poslovnog objekta Su+P+2 i u skladu sa tim planom bez ikakvih naknadnih izmena smo krajem 2018. godine ishodovali gradjevinsku dozvolu, a sredinom tekuće godine i prijavu radova.

Inače na predmetnoj parceli se odavno nalaze samo polomljene betonske ploče, korov i zaostale cigle, tako da ne može biti ni govora o navodnom postojanju igrališta na tom mestu.
Ipak prilikom nedavnog pokušaja raščišćavanja terena i pripreme naše parcele za izvođenje radova bili smo vrlo grubo sprečeni od strane grupe građana da obavimo te radove.
Tim povodom se pitamo šta bi ti pojedinci rekli kada bi njih neko sprečio da uđu u svoj stan, a pod obrazloženjem da ga ne smeju koristiti jer bi komšije želele da taj stan bude recimo igraonica?!

U želji da se prevaziđe nastala situacija imali smo sastanak i sa gradonačelnikom g-dinom Milošem Vučevićem koji je pokazao razumevanje za našu situaciju ali i za primedbe građana i zatražio od nas da učinimo sve što možemo da se što manje naruši i poremeti kvalitet života građana iz tog dela Bulevara.

Novo igralište, parking mesta i drveće

U tom cilju smo na sastanku održanom u Mesnoj zajednici Sava Kovačević građanima zvanično predložili da u blizini naše parcele kao našu donaciju izgradimo savremeno dečije igralište, zatim da umesto dva parking mesta koja se zauzimaju zbog kolskog ulaza u našu buduću zgradu odmah pored izgradimo dva nova parking mesta, kao i da umesto gradilišnog ulaza kroz njihovu ulicu taj ulaz izmestimo na drugu stranu tako da ni kamioni ni mašine ne prolaze kroz njihovu ulicu.

Isto tako smo ih upoznali sa našom namerom da za svako posečeno drvo po završetku radova posadimo novo drvo.

Pri tome naglašavamo da će biti posečena samo stabla koja se nalaze na mestu samog objekta i nijedno više odnosno da se praktično radi o stablima koja se nalaze na našoj parceli i koja se nažalost ne mogu sačuvati.

Gradnja.rs

Ubeđeni smo da bi u slučaju da prihvate sve ove naše predloge građanima iz brojeva 17-25 bio minimalno poremećen mir i kvalitet života usled izgradnje našeg objekta.
Pri tome podsećamo da za sve pomenuto po svim propisima mi nemamo nikakvu obavezu, a kao kuriozitet moramo naglasiti da tako nešto verovatno niko od stanara u gradu do sada nije dobio”

Autor: Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments