Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vode Vojvodine su dobile prvi kontigent nove opreme. Isporučeno je šest novih vozila i čamaca koji će već od danas biti u upotrebi

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Čamci će odmah biti pušteni u vodu i na drugačiji način ćemo se ophoditi prema ribokradicama. Na njih će biti postavljene kamere koje će se pratiti iz monitoring centra- rekao je Srđan Kružević, direktor “Vode Vojvodine”.

On je najavio i da će za mesec dana stići najmoderniji dron koji će snimati u svim vremenskim uslovima. Takve dronove koriste sve razvijene svetske države za pronalaženje davljenika, ljudi u vatri, a sada će pomoći radnicima kako bi pratili sve one koji postavljaju mreže.

Uskoro će “Vode Vojvodine” dobiti i najsavremeniji dron; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Te slike ćemo kasnije moći da koristimo i u procesima protiv lovokradica, što do sada nismo mogli da radimo iz razloga jer su imali bolju opremu. Toliko brzo su nam bežali da nismo mogli čak ni da ih slikamo kako bismo ih identifikovali- istakao je Kružević.

U svaki čamac uloženo je 750.000 dinara a uzeti su na lizing koji traje pet godina, kao i vozila.

-Ta oprema se dosta haba. Nekom analizom su utvrdili da je daleko jeftinije ulaziti u ratu koja će nam na godišnjem nivou biti jednaka i svakih četiri ili pet godina zanavljati tu opremu nego da ulažemo u vozila i popravljamo ih već posle treće godine- naveo je Kružević.

Čamci su već danas pušteni u upotrebu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Kameničanka
22/10/2021 15:42

Bravo, bravo. Situacija na vodi je katastrofalna.