U Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta juče, 27. decembra, su otvoreni novi terapeutski blok i soba za oporavak sportista.

Ova investicija je u potpunosti podržane od Pokrajinske vlade. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, ovom prilikom je izjavio da je projekat zajednički i osmišljen i sproveden u delo, i da predstavlja samo korak ka tome da se prate savremeni trendovi i pruži adekvatna mogućnost za tretman i brigu o zdravlju  vojvođanskih sportista.

“Današnji sport, posebno vrhunski i takmičarski, iziskuje velike fizičke napore. To je profesija u kojoj duža odsutnost ili neadekvatno lečenje može da dovede do negativnih posledica za samog sportistu i sportsku organizaciju, te zahteva brz oporavak i povratak na teren, čemu će i poslužiti ovaj terapeutski blok i soba za oporavak naših sportista”,  izjavio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Terapeutski blok je opremljen visoko specijalizovanim medicinskim uređajem, u kome je moguće udisati 99,99 odsto čist vazduh, bez štetnih čestica i gasova, bakterija, virusa i alergena, zatim multifunkcionalnim uređajem za aktivnu, neinvazivnu terapiju i  sistemom za oporavak, čizmama koje pomoću kompresije i dekompresije obezbeđuju udobnu masažu mišića.

Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić rekao je da Zavod posebnu pažnju poklanja zdravlju sportista i naveo da je obavio terensko testiranje više od 3.000 dece predškolskog i školskog uzrasta iz svih opština u Vojvodini, oko 3.500 sistematskih pregleda sportista, uključujući i sportske talente i stipendiste.

Nakon otvaranja novog bloka, sekretar Batez je obišao i renovirane prostorije za sportsko medicinske preglede i odeljenje za dijagnostiku treniranosti sportista i upoznao se sa trenutnim aktivnostima ove važne stručne ustanove za naš sport, kao i planovima za budućnost.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments