Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Prema GUP-u iz 2000. godine, ceo Šodroš je popločan, a cela Kamenička ada je u betonu. Prema novom planu, biće 38 posto više zelenila nego što je predviđeno prvim planom

Foto: nsuzivo.rs
Studija Instituta “Jaroslav Černi” otklonila je sve dileme, i dala pravi odgovor Novosađanima ko čuva Šodroš i Kameničku adu, a ko skuplja jeftine političke poene, smatra gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Zadovoljan sam što se dao pravi odgovor na sve dileme i pitanja koja postoje. To je put kako se neka pitanja rešavaju ili kako se dobijaju odgovori. Smanjuje se prostor za politizaciju stručnih pitanja. S jedne strane imate šta kaže struka, a s druge šta kažu stručnjaci za opšte poslove – rekao je Vučević, komentarišutći studiju Instituta “Jaroslav Černi”.

KO JE PRODAO BRODOGRADILIŠTE

On je istakao da je prema važećem GUP-u ceo Šodroš popločan i da je cela Kamenička ada trebalo da bude u betonu. Prema novom planu, biće 38 posto više zelenila nego što je predviđeno prvim planom.

Vučević: Šodroš i Dunavac treba da budu odbranjeni od poplava, da dobiju drugu svrhu novim planom, kao i da se dobije deo za pecaroše; foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

– Oni su objekte predvideli na brodogradilištu koje su prodali mafijašima, koji su ubijeni u obračunima u Atini. Radili su za sve mafijaške klanove iz Crne Gore, a sada nam svaki dan drže predavanje – istakao je Vučević.

Gradonačelnik je napomenuo da će se novi most graditi i biti spas i za Veternik, Futog, Adice, Telep i Begeč.

– Ovaj most je predviđen planom iz 1951. godine. Sad su se drugi našli da ne valja. Ja ih pitam koja institucija valja u Srbiji, da bi nam ona odgovorila, jer njima ne valja “Jaroslav Černi”, Vode Vojvodine, Fakultet tehničkih nauka i Urbanizam- naveo je gradonačelnik.

Ja se ne prodajem, moj otac ide mirno gradom, kao i moja deca. Vi mislite da mene može da kupi bilo koji investitor

STRUKA CRTA PLNOVE

Prema rečima Vučevića on razume pitanje javnosti i da ona treba da zna i bude obaveštena, ali da struka mora da daje odgovore.

– Ništa ne radimo zbog investitora. Nigde nema nikakve veze sa Galensom ili nekim drugim investitorom. Što se tiče ekoloških pitanja, bićemo obazrivi i pažljivi i voditi računa o biodiverzitetu. Ja se ne prodajem, moj otac ide mirno gradom, kao i moja deca. Vi mislite da mene može da kupi bilo koji investitor- istakao je on.

Složio se da Šodroš i Dunavac treba da budu odbranjeni od poplava, da dobiju drugu svrhu novim planom, kao i da se dobije deo za pecaroše.

– Kada bi opet došli na vlast oni bi samo trgovali, sve bi prodali, u to nemojte da sumnjate- istakao je Vučević.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
28/07/2021 15:16

Дааааа. Доле жути