Kompanija Facebook je odgovorila javne “”prozivke” da mnogi korisnici u news feedy mogu da vide poruke samo 25 prijatelja.

Ovo u velikoj meri nije istina, naveli su iz kompanije.

“Feed od nedavno pokazuje samo objave nekolicine prijatelja, jer Facebook ima novi algoritam”, naveo je jedan korisnik, prenosi Independent. On je objasnio da navodno kompanija ima novi algoritam koji vam pokazuje samo objave 25 prijatelja.

Ramija Seturman iz Facebook-a je rekao da to nije tačno i da feed pokazuje ono “što je vama u news feed-u važno”.

Iz kompanije su ranije sugerisali da postavite neko pitanje i zamolite prijatelje da na njega odgovore i da se sa njima ponovo “povežete”. Oni koji se uključe u konverzaciju, opet će se pojavljivati u “news feed-u”.

“Cilj feed-a je da vam pokaže poruke koje su vam važne”.

Svakako je tačno, kako objašnjava Independent, da ne možete videti baš sve ono što objavljuju vaši prijatelji, “pošto ni nema toliko mesta na sajtu”. Baš zbog toga algoritam i bira šta će vam pokazati.

Algoritam “bira” ono na šta ste najviše reagovali, pa vam to i pokazuje. Naime, sama mreža ohrabruje da imate više interakcije sa svojim prijateljima i budete više “na mreži”.

Takođe, kada vidite neku objavu, u uglu možete da izaberete da želite da objave od ten eke osobe viđate češće ili ne.

Nisu korisnici po društvenim mrežama kritikovali Facebook zbog ovih “ograničavanja”. To se sve više čuje i za Instagram.

Izvor: B92

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments