Novosađanin Marko Jokić osvojio duplu titulu

       

Na golf terenima na Adi Ciganliji održano Nacionalno i Internacionalno juniorsko prvenstvo Srbije. Novi juniorski prvaci u kategoriji do 21. godine naše zemlje postali su Marko Jokić  i Jefimija Đorđević.

Veliki uspeh postigli su momci koji su pored nacionalne, poneli titule Internacionalnog Prvaka Srbije u golfu, Marko Jokić u kategoriji do 21. godine, Vukašin Suturović u kategoriji do 16. godina.

Prvog dana prvenstva Marko, koji je pre dve nedelje osvojio i seniorsko državno prvenstvo u matchplay-u,  je zabeležio sjajnu rundu od 66 udaraca, odnosno dva ispod para i u drugi dan ušao kao vodeći igrač. Druge dve runde završio je sa 69 i 73 udraca, što ga je sa ukupnim rezultatom od 208 posle tri odigrane runde ili četiri preko para u konkurenciji golfera do 21. godine dovelo do trijumfa.

Drugu poziciju zauzeo je igrač iz Bugarske Ryan Staykov sa 210 (+6), dok je na trećem mestu prošlogodišnji pobednik Andrija Đorđević ubeležio 212 udaraca (+8). Sa samo jednim udarcem zaostatka, Dennis Staykov iz Bugarske koji je drugu rundu završio rezultatom 65 (-3), i u finalnu rundu ušao sa izjednačenim rezultatom kao Marko, završio je na četvrtoj poziciji.

Vukašin Suturović rezultatom od 218 (+14) udaraca došao je do svoje prve Nacionalne i Internacionalne titule Juniorksog Prvaka Srbije. Nakon slabije prve runde u kojoj je ubeležio 80 udaraca, drugog dana sjajan rezultat od 69 udaraca odnosno +1,  obezbedile su mu plasman među prva tri igrača. Trećeg dana igre, ponovo isti rezultat od 69 udaraca i zlatno odličje u konkurenciji dečaka do 16 godina.

Drugo mesto osvojio je Matej Stanić sa 225 (+21) udaraca sa samo jednim udarcem prednosti u odnosu na trećeplasiranog Nikolu Bojanića 226 (+22) koji je zauzeo treće mesto.

Među golferkama u nacionalnoj konkurenciji do 21 godine prvo mesto zauzela je Jefimija Đorđević sa 215 (+11) udaraca. U kategoriji do 16. godina prvo mesto zauzela je Mia Aleksić sa 266 udaraca, dok je drugo mesto pripalo Zari Korać sa 270 udaraca.

U kategoriji do 21. godine, pored Marka i Andrije zaslužena medalja za Vuka Milićevića koji je u prvoj rundi prikazao sjajnu partiju sa 70 udaraca, dva preko para.

Na ovom Prvenstvu zabeleženi su i novi rekordi. Jefimija Đorđević je postavila novi rekord u kategoriji dama do 21.godine (+11), koji je do ove godine držala Jana Marinović (+12) iz 2018.godine. Jefimija je svojom rundom prvog dana od 68 udaraca (0), postavila rekord najbolje nacionalne runde na Juniorskom prvenstvu.

Rezultate možete pogledati OVDE.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments