(FOTO) Saobraćajna policija dobila 47 novih vozila

       
foto: Aleksandar Kostić

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas dodeli službenih vozila Upravi saobraćajne policije.

Stefanović je prilikom primopredaje u Palati Srbija objasnio da je reč o 47 vozila marke “škoda karok”, pri čemu je sedam vozila donacija Grada Beograda, dok je 40 vozila obezbedilo resorno ministarstvo.

Vozila su dodeljena pripadnicima saobraćajne policije koji se bave uviđajem i poseduju svu neophodnu tehnologiju za rad, uključujući i merače za merenje alkohola u krvi, precizirao je on.

View this post on Instagram

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je danas prisustvovao dodeli 47 savremeno opremljenih patrolnih vozila pripadnicima Uprave saobraćajne policije, poručio je da će država nastaviti da investira u poboljšanje uslova rada policijskih službenika. „Vozila su nabavljena za pripadnike saobraćajne policije koji se bave uviđajem i poseduju savremenu i svu neophodnu tehnologiju za rad. Birali su ih sami policajci koji rade na terenu i koji su se izjasnili kakvo vozilo im je potrebno i kakve komponente treba da sadrži“, rekao je Stefanović, dodajući da su vozila nabavljena u sklopu nastavka modernizacije Ministarstva unutrašnjih poslova. #mupsrbije #policijasrbije #policija #policajac #srbija #saobracaj #vozila #saobracajnapolicija #usp #novasnagamupa #usluzbigradjana #saobracajac #uniforma #bezbednost #sigurnost #bezbednostusaobracaju

A post shared by MUP Republike Srbije 🇷🇸 (@mupsrbije) on

Prema njegovim rečima, vozila će biti raspoređena širom Srbije i korišćena već danas jer su registrovana i poseduju svu neophodnu opremu za rad saobraćajne policije.

On je dodao da je frekventnost saobraćaja na putevima u Srbiji povećana za 40 odsto u odnosu na prethodnih pet godina, dok je u istom periodu smanjen broj saobraćajnih nezgoda, što je rezultat napornog rada MUP-a.

Bezbednost saobraćaja utiče i na to da naša zemlja bude poželjnija za turiste, poručio je Stefanović i dodao da Srbija želi da pokaže da je najbezbednija zemlja u regionu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić podsetio je na to da je Grad zajedno sa MUP-om realizovao mnogo zajedničkih akcija u cilju bezbednosti i omogućavanja kvalitetnijeg života građana, navodeći da je napravljen dogovor i za pet motocikala presretača.

Izvor: Vlada Srbije

Komentari: