Iza nas su praznici sa obiljem hrane koja nas je toliko opteretila da se skoro svi zaričemo kako ništa nećemo jesti narednih 10 dana. Ali ipak, glad nas opominje da to neće biti moguće. Stoga vam predlažemo da danas i narednih dana sebi spremite neku od ovih ukusnih krem čorbica koje će vas zasititi, ali neće opteretiti vaš stomak.
Krem čorba od bundeve
Potrebno je:
- 150 grama krompira
- 1 glavica crnog luka
- 300 grama bundeve
- 2 kašike pavlake
- so i biber
- voda
- malo ulja
- 50 grama semena bundeve
Priprema: U veću šerpu stavite malo ulja i luk pa prodinstajte to. Dodajte na kocke sečen krompir i bundevu, pa stavite so i biber i nalijte vode. Skuvajte i propasirajte, a zatim dodajte malo začina (može malo majčine dušice).
Prilikom serviranja dodajte malo pavlake i malo semena bundeve.
Priprema:
- 500 ml paradajz soka
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća veza svežeg peršuna
Priprema: Luk prodinstajte pa dodajte krompir i šargarepu. Nalijte vodu i kuvajte, potom ispasirajte i dodajte paradajz sok i začine i svež peršun. Kada sve provri, isključite i poslužite toplo.
Čorba od sočiva
Priprema:
- 300 grama sočiva
- 1 glavica luka
- 300 ml paradajz soka
- malo šargarepe
- So i biber, peršun
Priprema: Sočivo operite pa prodinstajte sa šargarepom i lukom. Nalijte malo vode i kuvajte oko 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz sok i začine i kada provri to je to.
stil.kurir.rs