Претрага
Претрага
Close this search box.

FRANČESINJA Sendviči iz Portugalije kojima popularnost samo raste, a pravi raj za gurmane

Foto: Pixabay

Portugalski specijalitet koji se ne odbija, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Za sendviče

  • 6 kriški hleba za tost
  • 2 šnicle ramsteka ili bifteka
  • 2 roštilj kobasice
  • 8 kriški šunke
  • 12 kriški gaude
  • 150 g pančete

Za sos

  • 50 g maslaca
  • 2 luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 list lovora
  • 50 g kože od slanine
  • 2 dl pasiranog paradajza
  • 1/2 litre piva
  • 2 dl belog vina
  • 2 dl goveđe supe
  • 1 kašika gustina
  • 0,5 dl brendija
  • 0,5 dl porta

Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Za sos sitno iseckajte crni i beli luk pa prodinstajte zajedno sa kožom od slanine i lovorovim listom. Kad luk postane staklast, dodajte pasirani paradajz, vino i pivo, pa kuvajte 15 minuta. Mesni bujon pomešajte sa gustinom pa kuvajte još 15 minuta. Izvadite slaninu i lovorov list pa štapnim mikserom izblendajte. Zatim dodajte porto i brendi i kuvajte još 5 minuta.
Posolite meso i ispržite na tiganju. Onda ispržite kobasice i pančetu. Tostirajte hleb, pa slažite redosledom hleb, šnicla, pančeta, sir, hleb, kobasice, šunka, hleb. Po parče sira rasporedite na vrh sendviča i sa svake strane. U pleh obložen pek-papirom rasporedite sendviče, pa zapecite 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite uz pomfrit. Bon appetit!

trpeza.alo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага