Претрага
Претрага
Close this search box.

Jede se za doručak, ručak i večeru tokom leta! Pripremite boraniju ovako i satima nećete biti gladni

Foto: Pixabay

Jaja su zasitna namirnica koja pruža obilje energije, a ako im dodate zeleniš – dobijate superzdravo jelo po svačijem ukusu!

Omlet je dobro rešenje za doručak ili večeru tokom cele godine, a posebno je popularno tokom leta, kada uz malo truda dobijamo izdašno i hranljivo jelo koje nam pruža mnogo energije.

Uz pažljivo birane sastojke, on može da bude i odličan ručak, a jedna od mogućnosti su boranija i spanać, kojima ovo jelo možete učiniti još zdravijim i ukusnijim.

Slobodno mu možete dodati i pečurke, tikvice, praziluk, paprike, kukuruz, čedar sir… bilo šta što poželite, i dobićete neodoljivo i zasitno jelo posle kog dugo nećete biti gladni.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 150 g boranije
  • 4 kašike sitno seckanog spanaća
  • manja glavica crnog luka
  • prstohvat soli
  • 30 g brašna
  • 1 kašičica korijandera ili peršuna
  • pola kašičice mlevene paprike

Priprema

  1. Operite boraniju i ubacite je u ključalu i posoljenu vodu, dodajte spanać i ostavite da se kuva oko dva minuta, pa izvadite i stavite u dublju činiju da se hladi.
  2. Potom dodajte jaja, so, sitno seckan crni luk, brašno, začinsko bilje po ukusu i malo mlevene paprike, pa dobro umutite.
  3. Sipajte u podmazan tiganj, pa pržite na najnižoj temperaturi poklopljeno oko deset minuta.
  4. Okrenite omlet i pržite još deset minuta.

glossy

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti