Претрага
Претрага
Close this search box.

Još jedan razlog da zagrlite nekog: Danas je Međunarodni dan zagrljaja!

Foto: pexels
Međunarodni dan zagrljaja je godišnji praznik ‘ozvaničen’ 1986. godine u Mičigenu, a obeležava se 21. januara. Koliko puta dnevno zagrlite dragu vam osobu? Nauka smatra da je to potrebno činiti malo češće i uvesti u dnevnu rutinu.

Stručnjaci napominju da zagrljaj otklanja depresiju, loše raspoloženje i čini vas srećnijim. Psiholozi smatraju da nam je dan zagrljaja itekako potreban. Tvrde da nam pet do šest zagrljaja dnevno može učiniti život dužim i lepšim. Osim stručnjaka, zaključio je to i jedan američki sveštenik Kevin Zaborney koji je 1986. godine današnji dan proglasio Međunarodnim danom zagrljaja. Zagrljaj je često bio i predmet naučnih istraživanja, koje je vodio dr.sc.Jay Gordon. Istraživanja su pokazala da o grljenju zavisi i naša inteligencija, pa se veruje da će ona deca koja se više grle biti inteligentnija od dece koju su roditelji manje grlili.

Većini građana poznata je akcija besplatnih zagrljaja koji se poslednjih godina s vremena na vreme dele na trgovima većih gradova, iako akcija nije povezana sa ovim međunarodnim danom.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti