Претрага
Close this search box.

Kako zakiseliti krastavce za zimu bez konzervansa? Pravi recept za zimnicu uz koji nema greške

Foto: Pixabay

Krastavce operite prvo u jednoj vodi, potom sunđerom svaki istrljajte da se skinu sve nečistoće. Zatim operite još jednom uz dodatak sada bikarbone (1-2 kašike), ostavite u toj vodi sa sodom 5-10 minuta pa ih isperite.

Tako oprane krastavce posložite u tegle tako da ih dobro nagurate. Zatim ih prelijte ovom vodom:

Za 7 kg. krastavaca je potrebno:

  • 3 litre vode
  • 1,5 litra sirćeta (alkoholno 9%, može i jabukovo njega stavite više)
  • 120 gr soli
  • 200 – 220 gr šećera
  • začini: veza mirođije (može i sušena); pola veze peršunovog ili celerovog lišća; 15 gr slačice (rasporediti u svaku teglu po malo); zrna bibera (koliko želite)

stilkurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti