Претрага
Претрага
Close this search box.

Kiseli kupus ste presolili: Bez brige, samo dodajte jedno povrće upiće sav višak

Rešenje postoji, a ono je da ne bacite sav kiseli kupus, priroda se pobrinula za to, ima povrća koje upija dosta soli

Većina nas je kiseli kupus ostavila za zimu i onda kada je došlo vreme da ga probate, shvatili ste da je presoljen i da ne možete da pripremite svoje omiljeno zimnicu – sarmu. To se obično dešava kada prvi ili drugi put pripremate kiseli kupus. Vremenom i vežbanjem naučite da pogađate prave proporcije. Ipak, rešenje postoji, a ono je da ne bacite sav kiseli kupus.

Priroda se pobrinula za to, ima povrća koje upija dosta soli. To su, na primer, šargarepa i zeleni paradajz. Da biste popravili presoljeni kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Probušite ih viljuškom i dodajte u kupus. Na taj način će apsorbovati višak soli. Ali ako vam je kiseli kupus i dalje preslan, svaku glavicu kupusa nakratko potopite u ključalu vodu.

najzena.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti