Megan i Hari napuštaju kraljevsku porodicu: Bićemo finansijski nezavisni

Foto: Vox

Princ Hari i njegova supruga vojvotkinja Megan Markl otkrili su kako se povlače s dužnosti u sklopu britanske kraljevske porodice i postaju finansijski nezavisni.

„Nakon višemesečnih razmišljanja i internih rasprava odlučili smo se ove godine za tranziciju u započinjanju nove progresivne uloge u ovoj instituciji.  Nameravamo da odstupimo kao ‘stariji članovi’ Kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, a pritom nastavljamo u potpunosti da podržavamo Njeno Kraljevsko Veličanstvo. Vašim se podsticajima, naročito tokom poslednjih nekoliko godina, osećamo spremno za novo prilagođavanje“, poručili su Megan i Hari.

„Sada planiramo da uravnotežimo svoje vreme između Ujedinjenog Kraljevstva i Severne Amerike, nastavljajući da poštujemo ​​našu dužnost prema kraljici, zajednici i našim zaštitnicima. Ova geografska ravnoteža omogućiće nam da odgajimo svog sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a takođe će pružiti našoj porodici prostor da se usredsredi na sledeće poglavlje, uključujući pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta.“

„Radujemo se što ćemo s vremenom podeliti sve detalje ovog uzbudljivog sledećeg koraka, jer nastavljamo saradnju s Kraljicom, Princom od Velsa, vojvodom od Kembridža i svim relevantnim stranama. Do tada, prihvatite našu najiskreniju zahvalnost za vašu stalnu podršku“, zaključili su Megan i Hari koji su se javnosti obratili nakon godišnjeg odmora u Kanadi gde su sa sinom proveli praznike.

Autor: nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti