Mila Jovovič progovorila o gubitku bebe

Foto: Kotaku

Uzrujana Mila se obratila pratiocima na Instagramu i uz selfi poručila ženama da se „bore kako bi očuvale svoja prava“.

Mila Jovovič, bivša manekenka i glumica, osudila je novi zakon koji će se uskoro uvesti u američku saveznu državu Džordžiju i koji će zabraniti abortus nakon šeste nedelje trudnoće.

„Ne želim se baviti političkim pitanjima osim kada to nije nužno, kao sad. Naša prava na siguran abortus opet su ugrožena. Neke žene pre tog razdoblja uopšte ni ne znaju da su trudne, a zakon brani abortus i u slučaju silovanja ili incesta“, napisala je glumica.

„Ženama je pobačaj dovoljno težak na emotivnom nivou, a kamoli da kroz njega moraju prolaziti u nesigurnim i nehigijenskim uslovima. Pre dve godine sam i sama doživela spontani pobačaj dok sam snimala film u istočnoj Evropi. Dobila sam preuranjene trudove kada sam bila samo četiri i po meseca trudna i tada su nastale komplikacije. Nisu mi dali nikakvu anesteziju, morala sam da budem budna tokom celog postupka. To je bilo jedno od najstrašnijih iskustava koje sam ikada doživela. Još uvek imam noćne more, bila sam sama i bespomoćna. Kada pomislim da bi žene morale da prolaze kroz to u još gorim uslovima zbog novih zakona, želudac mi se okrene“, napisala je Mila.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti