Najneobičniji standardi lepote širom sveta

Na planeti, postoji toliko različitih kultura, da ne čudi što su i standardi lepote drugačiji od kontinenta do kontinenta. Predstavljamo vam neke od najbizarnijih.

Janomami pleme, Brazil

O ovom plemenu veoma malo se zna, jer su izolovani i izbegavaju kontakt s drugim ljudima. Njihove žene buše skoro svaki deo lica posebnim štapićima, a istraživači pretpostavljaju da je ovaj trend, pored dekorativne prirode, deo označavanja ulaska u adolescentno doba.

Dasabach pleme, Etiopija

Ovo pleme za ulešavanje koriste smeće modrenih ljudi. Da, dobro ste pročitali, Dasabach pleme sakuplja stare čepove i ostale otpatke i od njih prave ukrase za kosu, kao i nakit.

Apatani pleme, Indija

Njihove žene spadaju u jedne od najlepših u ovoj regiji, a kako bi bile manje atraktivne muškarcima, buše noseve i u njih stavlalju velike čepove.

Afar pleme, Etiopija

Ovo pleme ima najunikatniji oblik ulepšavanja. Naime, njihove žene naoštravaju zube, a uz to buše nozdrve i imaju poseban način pletenja kose.

Mursi pleme, Etiopija

Još jedno pleme ove afričke države poznato je po pločama koje stavljaju u donje usne. Uz to, glave ukrašavaju rogovima i cvećem.

 

Dajak pleme, Indonezija

Dok uši žene buše još u ranom dobu, običaj je da stavljanjem tegova, produžuju ušnu resicu.

 

Foto: Instagram

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti