Nakon što je Ava Gardner gola plivala u Hemingvejevom bazenu, pisac je naredio da se voda više nikad ne menja

Sa zelenim očima i punim usnama, Ava Gardner je bila „femme fatale“ 40-ih i 50-ih godina prošlog veka.

Čim se pojavila u Holivudu, Miki Runi se zaljubio u nju, a Ava je postala njegova prva (od sedam) supruga. Par se razveo svega devet meseci nakon svadbe. Njena čuvena veza sa Frenkom Sinatrom počela je davne 1943. godine iako su se stvari tek uozbiljile 1949. godine. Nensi Sinatra, supruga poznatog pevača, konačno je odustala od svog muža i dala mu je razvod. Frenk Sinatra i Ava Gardner venčali su se 1951. godine.

Gardnerova nije bila samo lepa i elegantna, glumica bila je vrlo svesna utiska koju njena pojava izaziva. Gde god da se nalazi, sve oči bile su uprte u Avu Gardner. U toj pažnji i divljenju, ona je iskreno uživala. Pored braka sa Runijem, Sinatrom i Artijem Šoom, ljubavni život glumice bio je pun kratkih veza, romansi i afera. Gardnerova je živela po svojim pravilima i nije je bilo briga šta svet misli o tome.

Ava Gardner rođena je u siromašnoj porodici koja se bavila uzgajanjem duvana u Severnoj Karolini. Kada je imala 19 godina, posetila je svoju sestru u Nju Jorku. Suprug njene sestre, koji je bio fotograf, napravi je portret mlade Ave, koji je stavio u izlog svog studija. Skaut za talente, poznate filmske kuće MGM, video je tu fotografiju i ponudio je ugovor Gardnerovoj.

Iako je bila poznata po svom slobodnom duhu, ljubavnim aferama i skandalima za koje nije ni najmanje marila, Ava Gardner važila je za pravog glumačkog profesionalca. Imala je odličnu poslovnu etiku, bila je vredna, pristupačna i poslušna glumica. Njen stav je bio, da je neophodno da glumac sluša i razume šta mu redatelj govori, takođe da bi glumac bio uspešan u tome što radi, važno je da u svoj posao unese srce i dušu.

Ko se ne bi zaljubio u ženu takvih kvaliteta? Gardnerova se probila 1946. godine, zahvaljujući ulozi u filmu „Ubice“ koji je bio baziran na kratkoj priči Ernesta Hemingveja. Ava je tumačila lik zavodljive Kiti Kolins, a svojim šarmom osvojila je i publiku ali i Hemingveja.

1957. godine nakon što je Ava Gardner okončala svoj brak sa Sinatrom, ona putuje u Španiju, gde pri put upoznaje slavnog pisca. Ovo je bio početak bliskog prijateljstva koje je trajalo sve do piščeve smrti 1961. godine, kada je Ernest Hemingvej oduzeo sebi život upucavši se iz svoje omiljene puške.

Hemingvej je urgirao kod producenta Zanuka, da gardnerova dobije ulogu u „Snegovi Kilimandžara“, još jednoj adaptaciji piščevih kratkih priča.

Dok su boravili u Španiji, pisac je Gardnerovu upoznao sa borbama bikova, kao i sa nekim od poznatih matadora, sa kojima je lepa glumica imala kratke romanse. Jedan od njih bio je Luis Migel Domingin, a njihova veza bila je vrlo izložena medijima. Fotografisani su zajedno u trenutku kada su i matador i Gardnerova bili u vezama sa drugim ljudima (Gardnerova tada još uvek nije bila formalno razvedena od Frenka Sinatre).

Prijateljstvo između glumice i pisca bilo je bazirano na međusobnom poštovanju, ali i divljenju. Ona je bila oduševljena njegovim talentom, a on njenom lepotom i ženstvenošću. Zapravo, Hemingvej i Gardnerova imali su mnogo toga sličnog – oboje su voleli da piju, oboje su bili strastveni pušači, oboje su imali bezbroj ljubavnika i više od jednog neuspelog braka.

Ava Gardner, takođe je posećivala svog dobrog prijatelja za vreme njegovog boravka na Kubi, provodeći neko vreme u njegovoj vili u Havani. Pričalo se da je jednom prilikom gardnerova gola plivala u Hemingvejevom bazenu, a pisac je navodno naredio da se voda iz bazena više nikada ne menja.

Gardnerova je izgubila svog dragog prijatelja, a posle njegove smrti glumica je živela još punih 30 godina. Za to vreme ona se više nikada nije udala. Preostale godine života, proživela je onako kako je ona navikla – po njenim pravilima.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti