Posle praznika uvek ostaje dosta hrane, a često se dešava da ljudi ne žele da jedu danima istu hranu. Ipak, ne mora sve da završi u kanti.
Evo kako da ostatke pečenja pretvorite u ukusna jela.
Nije bitno da li ste pravili svinjsko pečenje, pečeno pile ili ćurku, za ovaj recept možete da iskoristite ostatke bilo kog mesa.
Novogodišnji doručak od ostataka pečenja
Sastojci:
1/2 glavice crnog luka
100-200 g ostataka pečenja (najbolje pilećeg ili ćurećeg)
1 krompir
ulje i puter
malo vlašca
2-4 jajeta
Krompir isecite na kockice, pa propržite na ulju dok ne postane hrskav i zlatan.
Ostatke pečenja iscepkajte, pa dodajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja i istopili malo putera.
Dodajte i seckani crni luk i pržite dok luk ne omekša. Zatim dodajte krompir i posolite.
Pospite vlašcem i sklonite sa šporeta.
U drugom tiganju napravite jaja na oko i stavite preko mesa i krompira i doručak je spreman.
Ako ste pekli prasetinu, nemojte je pržiti, samo je dodajte u topao krompir.
dnevnik.rs