Претрага
Close this search box.

Ostalo vam je hrane od proslave Nove godine? Ovo je recept poznatog kuvara za ukusan doručak od ostataka pečenja

Foto: Pixabay

Posle praznika uvek ostaje dosta hrane, a često se dešava da ljudi ne žele da jedu danima istu hranu. Ipak, ne mora sve da završi u kanti.

Evo kako da ostatke pečenja pretvorite u ukusna jela.

Nije bitno da li ste pravili svinjsko pečenje, pečeno pile ili ćurku, za ovaj recept možete da iskoristite ostatke bilo kog mesa.

Novogodišnji doručak od ostataka pečenja

Sastojci:

1/2 glavice crnog luka

100-200 g ostataka pečenja (najbolje pilećeg ili ćurećeg)

1 krompir

ulje i puter

malo vlašca

2-4 jajeta

Krompir isecite na kockice, pa propržite na ulju dok ne postane hrskav i zlatan.

Ostatke pečenja iscepkajte, pa dodajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja i istopili malo putera.

Dodajte i seckani crni luk i pržite dok luk ne omekša. Zatim dodajte krompir i posolite.

Pospite vlašcem i sklonite sa šporeta.

U drugom tiganju napravite jaja na oko i stavite preko mesa i krompira i doručak je spreman.

Ako ste pekli prasetinu, nemojte je pržiti, samo je dodajte u topao krompir.

dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti