Ovo je veoma posebna godina

Foto: Secret Tenerife

Sve ono što ste hteli da znate, naučite ili isprobate, a niste dosad imali vremena ili prilike, postaje središnja tema godine, pa iskoristite svaki dan do maksimuma. Carpe diem!

Jupiter se oduvek smatra simbolom sreće i zadovoljstva, optimizma i širenja novih iskustava. Strelac je znak kojim Jupiter vlada, pa će tokom cele godine, do početka decembra 2019., on biti „kod kuće“. Jupiter u Strelcu podseća nas da postoji nešto više u životu od svakodnevnih obaveza.

Postoje nada i vera; težnja za razumevanjem života i pronalaženjem neke veće i važnije svrhe postojanja. Simbol Strelca, mitološko biće kentaur- pola konj, a pola čovek, biće je suprotnosti. Deo naše ljudske prirode je animalan, instinktivan, vezan uz stvarnost i njene zakonitosti, a naša svesnost teži nekim uzvišenim visinama. Stoga je teško potpuno pobeći svakodnevici i njenim obavezama da bismo zadovoljili potrebu za širim razumevanjem života.

Da bismo dobili odgovore koji su nam potrebni, moramo se odmaknuti od uhodanih načina života, rizikovati za korak u nepoznato, a možemo ih tražiti na mnogo načina. Neki će doslovno uroniti u životne izazove i krenuti u svet. Istraživanje raznih kultura kroz putovanja, hranu, upoznavanje novih ljudi i običaja za neke će biti najbolji način da obnove svoju veru u život i prošire svoje horizonte.

Drugi možda neće moći bukvalno krenuti u svet, pa će svoje odgovore tražiti u knjigama i znanju. Osećamo da treba potražiti učitelje čije će nam iskustvo pomoći da proširimo vlastito. U najboljem slučaju, možemo pronaći pravu meru između stvarnosti i istraživanja sveta i sve što naučimo iskoristiti da bismo poboljšali svoje svakodnevne uslove.

Strelca krasi iskrenost, otvoren um, velikodušnost. Ali, problem je u tome što ne postoji samo jedna istina, nego mnoštvo gledišta, pristupa, odgovora. U tome leži najveći problem ove potencijalno vrlo poticajne i ohrabrujuće energije. Na globalnom nivou, pojaviće se još više „propovednika“ koji strastveno zagovaraju svoje viđenje istine. Stvari bi se mogle zagrejati do usijanja i produbiti već postojeće sukobe.

Možda će biti nemirniji i nestrpljiviji nego inače, ali puni nove vitalnosti, planova, optimizma i pozitivne energije. Jupiter će podržati razvoj svih vazdušnih znakova- Blizanaca, Vage i Vodolija- te im može doneti mnoge srećne trenutke. Devica i Ribe snažno će reagovati na ovu energiju. Moglo bi tu biti preterivanja i precenjivanja, nervoze i nestrp­ljivosti, ali i izvanrednih prilika da se uz dobru pripremu ostvare veliki uspesi.

Autor: nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti