Pivopije, ovo su zdravstvene blagodeti vašeg omiljenog pića!

Pivo je treće omiljeno piće na svetu, nakon kafe i vode. Uz proteine i vitamin B, ono je prepuno minerala koji imaju važnu ulogu u brojnim metaboličkim procesima.

Sprečava rak

U pivu se nalazi jedinjenje ksantohumol koje se pokazalo kao veoma važno u prevenciji raka, naročito kancera prostate. Prema nekim stručnjacima, pivo je odličan izvor i polifenola koji imaju antoksidantna svojstva i utiču na zdravlje celog organizma. Dokazano je da je pivo efektivnije u borbi sa kancerom od vina.

Štiti srce

Zbog velike količine vitamina B6 koje sadrži, pivo štiti srce od oboljenja i sprečava pojavu začepljenja u venama. Konzumiranje piva u ograničenim količinama može da umanji rizik od povišenog holesterola.

Jača kosti

Zbog minerala i vitamina, pivo utiče na jačinu kostiju, sprečava lomove i osteoporozu.

Kontroliše dijabetes

Neke studije su pokazale da konzumiranje piva umanjuje simptome dijabetesa tipa 2.

Sprečava anemiju

Zbog kiselina i vitamina B12, čiji manjak utiče na pojavu anemije, pivo je dobar saveznik u sprečavanju ove bolesti. Uz to, ovo piće pozitivno utiče na memoriju i koncentraciju.

Smanjuje krvi pritisak

Istraživanja su pokazala da osobe koje piju pivo u umerenim količinama imaju manji krvni pritisak od onih koji ga uopšte ne konzumiraju.

Odlaže starenje

Pivo utiče na dejstvo vitamina E, koji je glavni antioksidant u telu. Takođe, ovaj vitamin održava zdravlje kože i usporava proces starenja.

Umanujuje rizik od kamenja u bubrezima i žuči

Zbog toga što utiče na nivo holesterola i sprečava njegovo nagomilavanje, pivo umanjuje rizik od pojave kamenja u bubrezima i žučnoj kesi.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti