Претрага
Close this search box.

Posni gulaš: Jelo koje će vas okrepiti i utopliti vašu trpezu

Foto: Pixabay/Ilustracija

Sutra je Krstovdan, veliki praznik za koji se sprema posna trpeza, te recept u nastavku može biti vaša inspiracija za planiranje ručka. Sastojke možete i menjati, u zavisnosti od toga šta volite ili ne, te nema razloga da ga ne prilagodite sebi.

Sastojci za posni gulaš:

  • 100 g sojinih odrezaka
  • 150 g karfiola
  • 2 glavica crnog luka
  • 4, 5 čenova belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 manji patlidžan
  • 2 krompira
  • čeri paradajz
  • listovi svežeg peršuna
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema posnog gulaša:

Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk, pa mu dodajte šargarepu i krompir isečen na veće kvadrate.

Sipajte malo vode, pa povrću sjedinite i cverove karfiola i na kriške sečen patlidžan koji ste prethodno osolili i posle 15-ak minuta iscedili od viška tečnosti.

Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode.

Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isečen čeri paradajz.

Krčkajte na laganoij vatri, pa pred kraj dodajte sitno sečen beli luk i peršun.

Poslužite uz hleb.

Prijatno!

ona.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti