Sutra je Krstovdan, veliki praznik za koji se sprema posna trpeza, te recept u nastavku može biti vaša inspiracija za planiranje ručka. Sastojke možete i menjati, u zavisnosti od toga šta volite ili ne, te nema razloga da ga ne prilagodite sebi.
Sastojci za posni gulaš:
- 100 g sojinih odrezaka
- 150 g karfiola
- 2 glavica crnog luka
- 4, 5 čenova belog luka
- 1 šargarepa
- 1 manji patlidžan
- 2 krompira
- čeri paradajz
- listovi svežeg peršuna
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema posnog gulaša:
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk, pa mu dodajte šargarepu i krompir isečen na veće kvadrate.
Sipajte malo vode, pa povrću sjedinite i cverove karfiola i na kriške sečen patlidžan koji ste prethodno osolili i posle 15-ak minuta iscedili od viška tečnosti.
Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode.
Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isečen čeri paradajz.
Krčkajte na laganoij vatri, pa pred kraj dodajte sitno sečen beli luk i peršun.
Poslužite uz hleb.
Prijatno!
ona.rs