Riba je jedna od namirnica za koju kažu da treba da je redovno unosimo, makar jednom nedeljno. Ako napravite ovu tuna salatu, onda vam više ništa neće biti potrebno u toku nedelje, jer je recept za nju jednostavan i brzo se pravi.
Sastojci za tuna salatu:
- 2 konzerve tunjevine
- 1 štap celera
- pola crvene paprike
- 1/4 glavice crnog luka
- 2 kisela krastavca
- 1 kašika suvog paradajza
- pola šolje majoneza
- 1 kašika kisele pavlake (ili grčkog jogurta)
- 1 kašika limunovog soka
- malo seckanog peršuna
- so
- biber
Priprema tuna salate:
U blender stavite štap celera, očišćen crni luk, papriku, kisele krastavce i suvi paradajz pa sve lepo sjedinite.
Kada se to izblenda, izručite u činiju pa smesi dodajte tunjevinu koju prethodno treba da ocedite, pa onda i sitno seckani peršun, majonez, kiselu pavlaku, limunov sok i začine. Špatulom polako i lagano promešajte dok ne dobijete sjedinjenu smesu i dok se svi sastojci ne ujednače.
Držite je u hermetički zatvorenoj posudi i možete je mazati na hleb ili čak napraviti sendvič za usput.
ona.telegraf.rs