Programerka i Viktorijin anđeo

Foto: Telemundo

Neke predrasude očito nikada neće odumreti pa tako ni ona da su modeli sposobni samo za hod po pistama, ali stigmu pokušava da sruši jedna devojka- Lindzi Skot.

Osim što potpisuje ugovore s najvećim modnim kućama (Gucci, Prada, Calvin Klein i Victoria’s Secret), radi kao softver inženjerka za kompaniju Apple gde piše i stvara aplikacije za iPhone i iPad uređaje.

Ali, baš zbog toga, korisnici interneta su pisali su da verovatno nije dovoljno pametna da se bavi poslom programerke te kako verovatno radi jednostavne stvari za koje je svako sposoban.

„Ne nastojim da se hvalim, već govorim činjenice, kako bih uverila bar nekoga da programeri „dolaze“ u svim oblicima, veličinama, rasama, rodovima itd… Razmislite dvaput pre nego što počnete sumnjati u žene i devojke koje se bave tehnologijom“, napisala je.

Uz mnogo komentara mržnje, našla se i nekolicima onih koji su je podržali pa je tako jedna korisnica napisala kako je i ona, kao žena koja radi u tehnološkom sektoru, stalno bila omalovažavana te preispitivana oko kredibilnosti.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti