Sočan i slastan, sipaćete tanjir više.
Potrebno je:
- 900 g junetine isečene i nasečene na kockice
- 3 kašike višenamenskog brašna
- pola kašičice belog luka u prahu
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk seckani
- 1,4 l goveđeg bujona
- 120 ml crvenog vina po želji
- 450 g krompira oljuštenog i isečenog na kockice
- 4 šargarepe isečene na komade
- 4 rebra celera isečena na komade
- 3 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog ruzmarina ili 1 sveža grančica
- 2 kašike kukuruznog skroba ili po potrebi
- 2 kašike vode ili po potrebi
- 178 g graška
Priprema
Pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber, pa dodajte junetinu. U loncu zagrejte ulje pa pržite luk i meso, sve dok ne porumene. Nalijte bujon i crno vino. Potom dodajte krompir, šargarepu, celer i paradajz pastu. Temperaturu smanjite na srednju pa pokrijte i kuvajte sat vremena do 90 minuta, sve dok junetina ne omekša. Pomešajte kukuruzni skrob i vodu da dobijete kašu. Dodajte u ključalu čorbu pa umešajte i grašak. Zatim, dinstajte 5 do 10 minuta. Posolite i pobiberite gulaš. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
alo.rs