Mnogima su razne kiflice i peciva jedna od asocijacija na detinjstvo. A većina domaćica ima neki svoj recept za domaće kiflice.
Ovo kiflice imaju neobično ime, a nemaju veze sa povrćem po kojem ga nose. Zapravo, one se tako lepo razlistaju dok se peku, pa otuda i naziv kupus kiflice.
Svakako su jednostavne za pripremu, brzo se prave, a savršenog ukusa.
Pa, neka vruće testo zamiriše i iz vaše rerne, a napravite ga prema našem receptu.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
Za testo:
- 250 ml mleka
- 100 ml vode
- 10 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 80 ml ulja
- 1 jaje
- 750 g brašna
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 2 žumanca
- 150 g margarina
- 200 g sira
- 1 belance
Još:
- žumance za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko, vodu, kvasac, šećer, ulje, jaje, pa sve lepo promešajte. Dodajte brašno, so, sve zajedno promešajte, pa rukom zamesite testo.
Brašno dodajte postepeno. Kada ste zamesili testo, pokrijte ga krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Nadev napravite tako što ćete omekšali margarin pomešati sa žumancima, a sir sa belancetom.
Radnu površinu pobrašnjavite, pa stavite testo i razvucite ga oklagijom u pravougaonik. Testo prvo premažite margarinom sa žumancima, pa rasporedite sir. Testo urolajte i isecite na trouglove.
Trouglove poređajte na pleh obložen pek-papirom, premažite belancetom, pa pospite susamom. Rernu zagrejte na 200°C, pa kupus kiflice pecite 10-ak minuta u zavisnosti od rerne.
Bon appetit!
24sedam.rs
Ovo nisu kupus kifle. Ovo je promasaj. U original kupus kifle ne ide sir.