Претрага
Close this search box.

RECEPT DANA: OVO MORATE DA PROBATE! Gurmanski gulaš u vinu, neodoljivo jelo čiji će vas ukus OČARATI

Foto: Pixabay

Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.

Potrebno je:

  • 500 g junetine od lopatice
  • 500 g luka
  • 75 g koncentrata paradajza
  • 500 ml vode
  • 200 ml belog ili crvenog vina
  • 250 g krompira
  • pola kašičice kima
  • 2-3 lovorova lista
  • 2 kašičice slatke mlevene paprike
  • 50 ml ulja
  • so
Foto: Pixabay

Priprema:

Iseckajte meso na kockice jednake veličine. Ispržite u dubljoj posudi, na zagrejanom ulju. Izvadite i ostavite sa strane. Zatim, na istom ulju propržite 7 minuta sitno seckan luk. Kad omekša, umešajte meso, kim i lovor. Dolivajte po potrebi po malo vode. Tako kuvaje sat i po vremena. Posolite pa dodajte crvenu mlevenu papriku i koncentrat paradajza. Sipajte vino i krompir sečen na kockice. Kuvajte gulaš još pola sata do 40 minuta, dok ne bude kuvan.

Bon appetit!

alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti