Претрага
Close this search box.

ROL PITA SA MAKOM BOLJA OD ŠTRUDLE Poslastica bez premca koja budi sva čula

Foto: Pixabay

Ako volite štrudlu, rol pitu sa makom ćete praviti stalno.

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 200 g mlevenog maka
  • 100 g šećera
  • vanilin šećer, po ukusu
  • 1 kašike rendane korice limuna
  • 220 g kisele pavlake
  • 1 srednje jaje
  • 130 g otopljenog putera za premazivanje kore
  • 50 g prezla

Priprema

U jednu posudu stavite mleveni mak, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu pa promešajte žičanom mutilicom. Dodajte kiselu pavlaku i jaje. List kore stavite na papir za pečenje pa premažite puterom i pospite sa malo prezli. Preko nanesite drugi list kore, premažite puterom i pospite prezlama. Ređajte tako. Na 2⁄3 gornjeg lista rasporedite špahtlom fil od maka ali tako da ostavite 1⁄3 površine bez punjenja. Kore savijte sa svake bočne strane ka unutra, za oko 2,5 cm, kako ne bi ispao tokom pečenja. Zatim čvrsto urolajte testo pa stavite šavom nadole na pleh obložen papirom. Vrh štrudle premažite otopljenim puterom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Pečenu pitu izvadite iz rerne pa pospite šećerom u prahu. Pustite da se ohladi pre sečenja. Bon appetit!

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti