Saveti za kupovinu i čuvanje karmina

Foto: rd.com

Godine 1952. u novinama je objavljena prva reklama za ruž i od tada je nemoguće da izađemo iz kuće bez njega.

  • Ako ste kupili ili dobili ruž čija vam boja ne pristaje, ne treba ga se odreći. Jednostavno ga pomešajte s nekim starim ružem ili ako je presvetao, promenite mu boju tamnijom olovkom za usne.
  • Slično možete napraviti i sa slomljenim ružem ili s ostacima. Izvadite ih četkicom i promešajte u kutijici za tablete ili praznoj posudici za kremu. Dobićete originalnu boju ruža koji će vam trajati još nekoliko nedelja.
  • Ako vam se ruž slomio, nežno ga izvadite. Upalite šibicu i lagano je prislonite ispod slomljenog dela, ne na stranu na kojoj je vrh koji prislanjate na usta. Kada se malo otopi, vratite slomljeni ruž u ambalažu, malo pritisnite i okrenite. Zatim celi ruž, bez poklopca, stavite u frižider na 30 minuta.
  • Što ste stariji, to bi vaš ruž trebao biti kremastije teksture. Mat ruževi sadrže najviše pigmenta boje i najbolje prekrivaju, dok sjajni ruževi sadržavaju veći postotak ulja koje neguje. S godinama koža na usnama postaje tanja i naboranija, zbog čega bi trebalo izbegavati mat ruževe, odnosno upotrebljavati kremaste, hidratantne ruževe.
  • Sve boje ruža ne pristaju svima jednako, na šta najviše utiče boja kože. Narandžaste i smeđe nijanse, uključujući i koralnu, retko komu dobro pristaju jer te boje čine zube manje belima. Za kamuflažu i lepi beli osmeh pomoći će ruževi koji sadrže plavičaste podtonove. To su boja šljive, nijanse ružičaste, boje vina i ljubičica.
  • Prirodni izgled usana teško je postići bez profesionalne ruke. Šminkeri zato savetuju da prednost date zlatnim nijansama i boji breskve, a ne ružičastim ili smeđim.
  • Ruž će duže trajati i bolje izgledati ako pre nanošenja usne premažete prozirnim baznim ružem. Ako ga nemate, usne lagano premažite tečnim puderom ili korektorom. Pomoći će i obrubljivanje usana olovkom.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti